FILMFESTIVAL: Priyanka Chopra på premieren av «Mary Kom» under filmfestivalen i Toronto i september i år. Foto:Alberto E. Rodriguez,Afp

Bollywood-stjerne: – Filmkarrieren har vært ensom

Tidligere missedronning Priyanka Chopra (32) sier karrieren
har vært hennes skole. Og det har vært både ensomt og skremmende.

ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

MISSEKÅRING: Priyanka Chopra ble den fjerde indiske kvinnen til å bli kåret til Miss World, da hun ble kronet i 2000. Foto:Jonathan Evans,REUTERS

Indiske Priyanka Chopra vant Miss World-tittelen i 2000. Etter det har hun ifølge Imbd spilt i rundt 50 Bollywoodproduksjoner.

Hun har vunnet 20 ulike priser for sin innsats som skuespiller, uten noen formell utdannelse.

– Jeg elsker jobben min. Jeg har brukt hele karrieren min på å lære meg den. Jeg gikk ikke på filmskole eller hadde rådgivere, så karrieren min har vært min filmskole, sier hun til IANS ifølge Digital Spy.

Tjener 10 millioner

Nå er hun aktuell med familiefilmen «Dil Dhadakne Do» og spiller inn periodedramaet «Bajirao Mastani».

– Som person liker jeg variasjon og at ting skjer. Jeg velger alltid interessante prosjekter. Det er et bevisst valg fordi jeg ikke liker å gjenta meg selv. Jeg kjeder meg om jeg må gjøre det samme hele tiden, sier Chopra.

Skuespilleren har også startet en artistkarriere, og ga ut sin første singel i 2012. Hun har også opptrådt på flere soundtrack. Hennes andre singel, «Exotic», var et samarbeid med Pitbull, og havnet på førsteplass på iTunes-listen i India, og kom inn på Billboards Dance/Electronic-toppliste.

Ifølge Hindustan Times, får Priyanka rundt 10 millioner kroner per film og er en av de best betalte kvinnelige skuespillerne i Bollywood.

Nylig bestemte hun seg også for å bli produsent, og hennes første prosjekt blir filmen «Madamji», hvor hun også skal spille hovedrollen.

– Da jeg begynte i filmindustrien, hadde jeg ingen til å veilede meg. For meg var det en veldig ensom og skremmende opplevelse, og jeg ønsket å lage en produksjonsselskap som hadde rom for nye talenter: Både manusforfattere, regissører, musikere og skuespillere, som får muligheten til å prøve seg i små, men gode filmer, sier Chopra i intervjuet.

POPULÆR: Chopra møter fan og presse i Toronto i september. Foto:Fred Thornhill,ReutersMer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder