Will Smith heier på Oscar-rival

Årets Oscar-håp samlet til lunsj i går

(VG Nett) Will Smith blir ikke like fornøyd hvis Leonardo DiCaprio vinner.

Artikkelen er over 13 år gammel

Oscar Academy Awards

NOMINERT: Will Smith på Oscar-lunsj. Foto: AFP

Oscar-akademiet samlet i går alle de nominerte stjernene til tradisjonelt lunsj-treff i Beverly Hills - knapt tre uker før det store prisdrysset.

BILDESPESIAL: Stjernene på lunsj!

Will Smith («The Persuit of Happyness»») skal kjempe mot Leonardo DiCaprio («Blood Diamond»), Forest Whitaker («The Last King Of Scotland»), Peter O'Toole («Venus») og Ryan Gosling («Half Nelson») i kategorien beste mannlige hovedrolle.

I går skal Smith ha fotfulgt Whitaker overalt hvor han gikk og betrodd til reporterne at «Forest forsyner seg av mine saker uansett hvor jeg går». Smith henviste til at rivalen har vunnet en rekke priser så langt i år, mens han selv ikke har høstet et eneste trofé.

FAVORITT: Forest Whitaker. Foto: AFP

Men Smith furter ikke.

- Det fryder meg når Forest vinner. Jeg blir glad av det. Jeg hadde nok ikke vært like fornøyd hvis Leonardo DiCaprio hadde vunnet, betrodde Smith ifølge DailyNews.com.

Nominert 19 ganger

Lydmikser Kevin O'Connell («Apocalypto») er i år Oscar-nominert for 19. gang. Han har ennå til gode å vinne. På gårsdagens lunsjtreff gjorde O'Connell et nummer av at han i stedet for å samle trofeer, plukker med seg alt annet han kan fra Oscar-festen - som servietter, bordkort og nominasjonsblanketter.

- Jeg har tatt vare på alt mulig. Nå er det ikke plass til mer på veggen min, forklarte lydmikseren.

Se liste med alle de nominerte

Søk i VG Netts FILMDATABASE for bilder, trailere og annen info om hver film.

STOLT: Penelope Cruz. Foto: Reuters

Stolt Penelope

Penelope Cruz var stolt til stede på lunsjen. Den spanske filmstjernen er Oscar-nominert («Volver») for første gang. Hun forklarte at Oscar-nominasjonen allerede har åpnet dører for henne i Hollywood.

- Folk i Amerika ser på meg med nye øyne nå, uttalte Penelope som skal kjempe i kategorien beste kvinnelige hovedrolle mot Helen Mirren («The Queen»), Judi Dench («Notes on a Scandal»), Meryl Streep («The Devil Wears Prada») og Kate Winslet («Little Children»).

Gårsdagens oppmøte var for øvrig dårlig blant kvinnene i nevnte kategori. Kun Penelope og Helen var til stede. Judy, Meryl og Kate glimret alle med sitt fravær. Det gjorde også Ryan Gosling som for første gang er Oscar-nominert - til beste mannlige hovedrolle i «Half Nelson».

BILDER: SE ALLE DE FREMMØTTE STJERNENE HER

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder