SOLGT: Oscar-statuettene er attraktive for kjøpere, og flere har de blitt forsøkt solgt. Foto:Chris Pizzello,Ap

Solgte Oscar-statuett på Ebay - ble saksøkt

Datteren til en Oscar-belønnet fimfotograf la ut statuetten på Ebay. Det likte ikke det amerikanske filmakademiet.

Felicia Alvsing
ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

The Academy of Motion Picture Arts and Sciences har saksøkt datteren til en Oscar-vinner etter at hun ignorerte filmakademiets rettigheter, og solgte gullstatuetten på Ebay.

Statuetten gikk til Robert Surtees i 1953 for sin jobb med filmen «The Bad and the Beautiful», med Kirk Douglas og Lana Turner i hovedrollene. 60 år senere møter filmakademiet i retten etter at Carol Surtees, Oscar-vinnerens datter, skal ha solgt statuetten på Ebay for 300,000 kroner, skriver The Hollywood Reporter.

Filmakademiet har nemlig en avtale med sine medlemmer som sier at de har mulighet til å stoppe et salg av en statuett, for å forhindre at de havner på det svarte markedet. Dersom en statuett blir lagt ut for salg, har akademiet mulighet til å kjøpe det for 10 dollar, eller 75 kroner.

Filmakademiet hevder at de sendte et brev til Surtees 5. desember, og snakket med henne på telefonnen 12. desember, og at hun ignorerte deres anmodning om å ikke selge - og la den ut på auksjonsnettsiden dagen etter. Hun blir nå saksøkt for å ha brutt kontrakten.

Filmakademiet krever minst 300,000 kroner i erstatning, og Oscar-statuetten tilbake i «gode hender».

Surtees har ikke ønsket å kommentere søksmålet.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder