BRØLER, SNAKKER IKKE: Aksel Hennie i rollen som Tydeus i «Hercules». Foto:Photo Credit: Kerry Brown,SF Norge AS

Aksel Hennie uten replikker i «Hercules»: - Det var grunnen
til at jeg ville ha rollen

Aksel Hennie får ganske mye tid på lerretet i den
amerikanske storfilmen. Men karakteren han spiller sier kun ett eneste ord gjennom hele filmen.

ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

«Hercules» har Norgespremiere fredag, og som kjent finner vi tre norske skuespillere på rollelisten. Ingrid Bolsø Berdal, Aksel Hennie og Tobias Santelmann sikret seg alle roller i filmen som har svimlende 700 millioner i budsjett, og alle tre var på innspilling i Budapest i fjor. Bolsø Berdal og Santelmann har begge flere replikker i filmen, mens Hennie er den vi ser mest av de tre norske skuespillerne.

Men karakteren Tydeus, som Hennie spiller, uttrykker seg ikke verbalt. Hennie har som regel mye på hjertet, men han hadde slett ikke noe i mot at karakteren han spiller er stum.

- Det var en grunnene til at jeg ville ha den rollen. Det appellerte til meg som noe helt annet enn hva jeg har gjort tidligere. Men, når man holder munn mens kameraet går, så prater man desto mer når kameraet slås av, fleiper skuespilleren om rollen VGs anmelder beskriver som «praktisk talten hund; et umælende kreatur som spiser hele tiden og ligger fastlåst i jern omnatten».

Tydeus er nemlig Hercules’ mest lojale kriger, derfor er Hennie ikke sjelden å se ved siden av Dwayne Johnson i filmen. Hennie skryter av sin litt mer berømte kollega.

- Det er som regel slik at de flinkeste folkene er de som er mest generøse og inkluderende. Slik er det også med han. Det er en grunn til at han er en av Hollywoods største filmstjerner, det er at han er inkluderende og generøs. Det første han sa til meg var «hello my Norwegian brother». Han setter tonen helt fra starten av, han får deg til å føle deg velkommen, i tillegg til å ha posisjonen han har. Det er imponerende synes jeg.

«Hercules» har fått ganske god kritikk i USA, og åpnet habilt på kinoene selv om filmen måtte se seg slått av Scarlett Johansson i «Lucy».

Aksel Hennie forberedte seg grundig til rollen i «Hercules» og fikk mye oppmerksomhet for treningsmengdene han la ned for å få «Hercules»-kroppen. Men da VGTV snakket med ham onsdag kveld på premieren avslørte han at dét kroppsregimet ikke er noe han kommer til å fortsette med.

- Jeg er altfor glad i god mat, god vin og digg til kino for å opprettholde det sinnsyke regimet jeg hadde der. Og jeg har det veldig mye bedre med det!

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder