DE ORIGINALE «GHOSTBUSTERS»: Fra venstre Bill Murray, Dan Aykroyd og avdøde Harold Ramis. Foto:Pf1,wenn.com

Han kan bli «Ghostbusters»-regissør

...men skuespillerne mangler

Den lange jakten på en regissør til «Ghostbusters 3» kan
være over. Men bare Dan Aykroyd er tilgjengelig av skuespillerne.

ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

Harold Ramis, som spilte en av de tre «Ghostbusters», døde ifebruar i år, men filmselskapet Sony har ikke gitt opp håpet om å lage entredje film i serien. Nå melder Hollywood Reporter at de har sett seg ut en regissør de ønsker til filmen. Paul Feig, som blant annet har regissert komedien «Bridesmaids» og flere episoder av amerikanske «The Office» skal være førstevalget.

Og regissøren selv skal også være interessert i å lage filmen, selv om kontraktsforhandlinger ennå ikke har startet. Ivan Reitman, som lagde de to første filmene i serien var opprinnelig knyttet til filmen, men han forlot prosjektet i mars i år. Det nye manuset introduserer nye «Ghostbusters», men de gamle (eller i hvert fall noen av dem) skal også være med. Dan Aykroyd har sagt at han vil være med i en tredje film, men det har ikke Bill Murray.

Murray ikke veldig interessert

SKAL VÆRE INTERESSERT: Regissør Paul Feig er interessert i å gjøre «Ghostbusters 3». Foto:Frederic J. Brown,Afp

VG var på pressemøte med Murray under filmfestivalen i Berlin i februar, to uker før Harold Ramis døde. Da snakket han om «Ghostbusters 3», og om hvorfor han ikke har sagt ja umiddelbart til å gjøre film nummer tre. Bill Murray svarte på sedvanlig vis:

- Vel, la oss ta en «recap»: Vi lagde den første Ghostbusters. En av de beste underholdningsfilmer noen sinne. Så lagde vi film nummer to. Den var… ok. Så skal vi raske på og lage en treer? Det ville vært flott om vi kunne lage en som var like bra som den første. Det ville blitt bra om vi kunne laget en som var like god som film nummer to. Men, du vet, du har «Gudfaren». Du har «Gudfaren 2». Og, du har «Gudfaren 3». Vil du ha «Gudfaren 3», spurte Murray retorisk før han snakker seg litt bort om Sofia Coppola.

En journalist ville ikke slippe temaet og spør: Men vennene dine vil lage den, og de vil ha deg med?

- Vel, mine venner, vil de det? Kanskje. Men det er noen andre som har mer å vinne på det enn mine venner. De vil lage den! Jeg forstår det, det er «business». De vil relansere franchisen, jeg forstår det. Men jeg har funnet ut at man ikke taper på å si nei i showbusiness. Har du tenkt til å begynne på gymnaset igjen?

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder