Universal planlegger to filmer til basert på «Fifty Shades»-trilogien

Dette ble droppet fra «Fifty Shades of Grey»-filmen

Fans som har gledet seg til å se de groveste scenene fra boken spilt ut i på det store lerretet, vil trolig bli skuffet. Men fortvil ikke – en femtedel av filmen er sexscener.

  • Kristine Hellem Aanstad

Artikkelen er over fem år gammel

Fredag 13. februar er det klart for den etterlengtede premiere på «Fifty Shades of Grey», filmen som er basert på den bestselgende boken som har tatt verden med storm.

Trilogien har solgt over 100 millioner eksemplarer og er oversatt til 51 språk, og man kan derfor regne med at en god del av kinogjengerne har store forventninger til filmversjonen av historien om Christian Grey og Anastasia.

Regissør Sam Taylor-Johnson har ikke holdt det hemmelig at filmatiseringen av boken er en tilpasning, og at det derfor vil være flere endringer i historien. Også skuespillerne Jamie Dornan og Dakota Johnson har fortalt om deler av boken som er uaktuell å overføre til filmversjonen.

SNART PÅ KINO: Her er Christian Grey og Anastasia scene fra filmen som har premiere 13. februar i Norge. Foto:United International Pictures,

Britiske Daily Mail har samlet fire ting som bok-fansen må se langt etter når de sitter i kinosalen:

* Tampong-scenen

I et kapittel kan man lese at Christian fjerner Anastasia’s tampong før de har sex. Regissøren gikk tidlig ut og fortalte at det var uaktuelt å la den hendelsen ende opp i filmen.

– Det ble heller aldri diskutert, sa Tayler-Johnson til Variety, og fortalte at de mente at de ikke trengte scenen for å gjenskape alle aspekter av filmen.

«Fifty Shades of Grey»-forfatteren svarte VG-leserne:– Vurderer oppfølger

* Nakenhet

I boken blir Christian ofte beskrevet helt naken, og i en scene blir det beskrevet i detalj hvordan han tar på seg en kondom.

Dessverre, for mange håpefulle kinogjengere, får man ikke se skuespiller Dornan helt naken i filmen. Utstyret hans blir nemlig puttet i en liten, hudfarget pose. På forhånd hadde skuespilleren sikret seg en kontrakt på at kronjuvelene hans ikke ville dukke opp på storskjermen.

POPULÆRE: Trilogien har solgt over 100 millioner eksemplarer og er oversatt til 51 språk. Foto:Saul Loeb,Afp

* Detaljert forspill

I boken er det ofte beskrevet deltajert forspill, som inkluderer oralsex og onani. Dette er også kuttet ut i filmen.

Bokanmeldelse:«Vanilje-SM for alle pengene»

* Flere sexscener

Mye av grunnen til at bøkene er så populære er sexscenene – og en av grunnene til at trilogien har fått beskrivelsen «husmorporno». I filmen er store deler av de vulgære handlingene utelatt, eller kun blir antydet.

– Du ønsker å appellere til et så bredt publikum som mulig, uten å være for vulgær, har Dornan uttalt tidligere.

En av tiårets drøyeste kinofilmer

Men fortvil ikke, det er fortsatt en god del erotiske scener i filmen:

En femtedel av filmen er sexscener, altså minst 20 minutter av de 100 minuttene filmen varer, melder The Guardian.

– Sexscenene er ganske intense, så jeg er sikker på at en del folk kommer til å føle seg opphisset – men jeg har sett scenene så mange ganger at jeg har en tendens til å glemme det, uttalte regissøren til The Indipendent.

Filmen, som Universal regner med å lage to oppfølgere til, blir beskrevet om en av tiårets drøyeste kinofilmer, melder Sky News.

VG+:Ni filmer som endret våre sexgrenser

I klippet under kan du se den norske, drøye Fifty Shades-parodien til Henriette Steenstrup og Trond Espen Seim:

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder