GJENSYN?: Johnny Depp skal etter planen igjen spille hovedrollen som Jack Sparrow, mens Keira Knightley, som spilte Elizabeth Swan, takket for seg etter tre filmer. Foto:,BUENA VISTA

Vil lage ny «Pirates of the Caribbean»-film

Dersom TV- og filmprodusent Jerry Bruckheimer får det slik han vil, er det ikke lenge til en femte film om Jack Sparrow treffer kinolerretet.

Felicia Alvsing
ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

Det har lenge blitt spekulert i om det kommer en femte film i suksesserien «Pirates of the Caribbean», men ennå har ingenting skjedd. Det var tenkt at filmen skulle komme i 2015, før den ble utsatt til 2016.

ÜBER-PRODUSENT: Jerry Bruckheimer har produsert flere bestselgende filmer og står bak flere store TV-serier. Foto:,Afp

På den siste TV-festivalen i Monte Carlo delte Jerry Bruckheimer en liten oppdatering om oppfølgeren til «Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides» som kom i 2011.

- Forhåpentligvis vil vi komme i gang i løpet av første halvdel av neste år, det er det vi ser frem til, sa han til Screenrant.

I fjor kom nyheten om at den norske filmskaperduoen, Joachim Rønning og Espen Sandberg, som står bak storfilmen «Kon-Tiki», skulle lage den kommende «Pirates of the Caribbean»-filmen.

- «Pirates of the Caribbean» er av den type film vi vokste opp med og som inspirerete oss til å bli filmskapere. Ekte eventyrfilmer laget av regissører som Steven Spielberg og Robert Zemeckis. Vi har jobbet hardt og lenge for å komme i posisjon, og det føles godt at vi nå endelig skal i gang, sa Rønning til VG da.

Verdens dyreste

Hvor dyr den nye filmen blir, er ennå uklart, men mye sier at den ikke blir billig. Den tredje filmen i serien, «Pirates of the Caribbean: At World's End» er den dyreste filmen gjennom tidene.

Budsjettet lå på 1,8 millarder kroner, men det sprakk når den endelige kostnaden endte på 2 millarder kroner. Heldigvis hentet filmen inn 6,6 millarder kroner i inntekter, skriver Business Insider.

Står bak kjente serier

I tillegg for å produsere storfilmer som «Flashdance», «Top Gun» og «Armagaddon», har han produsert mange av de store TV-seriene. På listen over hans best kjente TV-serier finner du «CSI: Crime Scene Investigation», «Cold Case» og «The Amazing Race».

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder