Og utfordrer andre kjendiser om å gjøre det samme

PROTESTERER: Samuel L. Jackson vil starte en ny isbøtte-trend, men denne gangen skal den være mer politisk. Foto:Richard Shotwell,Ap

Samuel L. Jackson synger i protest mot politiet

Samuel L. Jackson vil at kjendisene som helte isbøtter over hodet i sommer bruker stjernestatusen til noe litt mer politisk.

  • Felicia Alvsing

Artikkelen er over fem år gammel

I en video postet på hans Facebook-side i helgen, snakker den 65-år gamle skuespilleren til kjendisene som deltok i ALS isbøtteutfordrin.

– Alle dere kjendiser der ute som tømte isvann over hodet, her er en mulighet til å gjøre noe annet. Jeg utfordrer dere alle til å synge «We Ain't Gonna Stop Til People are Free»-sangen.

I skrivende stund har 46,000 mennesker likt videoen, og nesten 47,000 har delt den. 1,6 millioner mennesker har sett videoen, hvor han sier at han søker etter flere sangere.

Jackson referer til en sang som ble sunget under demonstrasjoner i New York den siste uken, hvor de protesterer mot de siste drapene på ubevæpnede, mørke menn, gjort av hvite politimenn.

Sangen har ifølge EOnline også blitt sunget av grupper på T-banestasjoner.

LES OGSÅ:Disse politivold-sakene får amerikanerne til å rase

Det ble først hørt etter at en jury i New York kunngjorde at de ikke ville ta ut tiltale mot den hvite politimann som drepte Eric Garner, en 43 år gammel afroamerikansk seksbarnsfar. Det ble protestert mot dette i flere store byer i USA lørdag.

Protester har også pågått i Ferguson, Missouri tidligere denne sommeren etter at 18 år gamle Michael Brown ble skutt og drept av en hvit politimann.

Jackson tok til Twitter da Brown ble drept:

– 66 år med den samme dritten. Det skal være annerledes. Det er det ikke! Mine kondolanser til Brown familien, skrev han den gang.

Flere kjendiser kommenterte også hendelsen i Ferguson, som VG fulgte tett, blant dem var Rihanna, Pharell Williamd, Katy Perry og John Legend.

Her er sangen som Jackson vil at kjendisene skal synge:

I can hear my neighbor crying, 'I can't breathe'

Now I'm in a struggle and I can't leave

Calling out the violence of the racist police

We ain't gonna stop til people are free

We ain't gonna stop til people are free

Flere brukere på sosiale medier har hevet seg på, og lagt ut videoer hvor de selv synger «We Ain't Gonna Stop Til People are Free».

Blant dem er Jessie J, som la ut videoen på Instagram med teksten: «Kjemper for det vi vil ha. For det vi fortjener. For det vi kan ha. FRIHET OG RETTFERDIGHET! Jeg utfordrer alle mine følgere. Mørke liv betyr noe. Alle betyr noe. All liv betyr noe.»

Luke James godtok også utfordringen, og la ut sin video på Instagram med emneknaggene #Mørkelivbetyrnoe #Allebetyrnoe #Kjærlighet

http://instagram.com/p/wp7iPRDCA2/

Den amerikanske gruppen Dru Hill, la ut sin video på Twitter.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder