Bridget Jones for tredje gang

Mandag kveld gikk Renee Zellweger (47) ned den røde løperen
på verdenspremieren for en ny «Bridget Jones»-film, for tredje gang.

Artikkelen er over tre år gammel

«Bridget Jones’ Baby: Alle gode ting er tre», er den norsk-engelske tittelen filmen har fått her til lands. 15 år etter at Zellweger første gang tolket Helen Fieldings ikoniske og tidvis mislykkede heltinne, er hun tilbake i rollen.

Under lanseringen av de to tidligere filmene, i 2001 og 2004, gikk mye av oppmerksomheten til vektoppgangen Zellweger hadde gjennomgått for å spille den evige slankeren Bridget. Hun skal ha lagt på seg 15 kilo for å spille rollen – begge gangene.

Leste du: Derfor tok Zellweger en pause på seks år.

NY PÅ LAGET: Patrick Dempsey spiller en amerikansk dateguru Bridget har truffet på festival i «Bridget Jones' Baby». Foto: Niklas Hallén AFP

Ifølge australske Daily Telegraph, var hun forberedt på å måtte gjøre det samme igjen for denne filmen, men regissøren Sharon Maguire ba henne la være.

– Sharon håpet vi kunne vise at Bridget hadde oppnådd idealvekten sin, men at det ikke betyr at livet hennes er perfekt av den grunn, sa skuespilleren til avisen.

– Jeg var ikke sikker på det, for vi har alle noe vi mener er feil, noe vi vil fikse på, som for oss representerer idealet vi forventes å oppnå. Og jeg liker tanken på at det er noe som blir med oss resten av livet.

Mer om Zellweger: Lei av ryktene om spiseforstyrrelser.

På verdenspremieren i London mandag kveld, hadde Zellweger selskap av medspillerne Colin Firth og nykommer i franchisen, Patrick Dempsey, som begge er pappakandidater til babyen hennes i filmen.

PAR: Colin Firth kom med kona Livia Giuggioli på den røde løperen i London. Foto: Niklas Hallén AFP

Mageprotese

For å få Bridget til å se gravid ut, måtte Renee i gå med en mageprotese. Ifølge Daily Mail fortalte hun i et intervju med «Good Morning Britain» samme dag som premieren at det å gå med gravidmagen ga henne lyst til å gå gravid selv.

– Selvfølgelig, for et eventyr, svarte skuespilleren på spørsmålet fra morgen-TV-programverten.

– Kudos til virkelighetens mødre der ute som ikke kan ta magen av på slutten av dagen – det er litt av en byrde, fortsatte Zellweger.

Bakgrunn: CNN om Zellweger: – Er det deg, Renee?

Før denne filmen tok hun en pause på seks år for å unngå rampelyset og utforske andre ting. Hun skapte likevel overskrifter da hun dukket opp på en kjendisgalla i 2014 og flere medier hevdet ansiktet hennes var ugjenkjennelig.

Zellweger om kritikken: – Jeg er frisk.

Skuespilleren selv tok til motmæle og sa hun følte seg bra:

– Jeg lever et annerledes og mer givende liv. Jeg er henrykt over at det kanskje vises. Det virker som folk graver etter en nedrig sannhet, som ikke finnes. Vennene mine sier jeg ser fredfull ut. Jeg er frisk, uttalte hun til People da.

Filmen har norgespremiere 16. september.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder