ARME RIDDERE PÅ FILM: Fra venstre: Kyrre Hellum, Arthur Berning, Andreas Cappelen og Mads Ousdal. Foto: Trond Høines / Fantefilm Fiksjon AS

Arme Riddere på tokt i Tribeca

Med tittelen «Jackpot» skal «Arme Riddere» erobre New York. Lørdag 21. april er det duket for internasjonal premiere på Tribeca-festivalen. Det kan bety salg av filmen til USA.

Borghild Maaland
ARTIKKELEN ER OVER SYV ÅR GAMMEL

- Det er en stor anerkjennelse for "Arme Riddere" å bli tatt ut til denne festivalen. Tribeca-festivalen er kanskje den største sjangerfestival i verden, sier filmens produsent Are V. Heidenstrøm.

Sammen med produsent Martin Sundland, regissør Magnus Martens og skuespiller Henrik Mestad drar han til New York den 20. april. En annen av filmens sentrale aktører, Kyrre Hellum, blir muligens også med på turen.

Allerede nå er det interesse for å lage en amerikansk remake av filmen. - Vi har fått en del henvendelser, og vil vurdere hva vi gjør etter fremstøtet med under Tribeca-festivalen i New York, sier Heidenstrøm.

Filmen, som hadde norsk premiere i desember i fjor, er basert på en novelle av Jo Nesbø. Det er en mørk actionkomedie om fire kollegaer som plutselig vinner 1.739.361 kroner i tipping. Gutta havner i solid krangel og turbulensen topper seg med åtte lik i en svensk strippebule.

«Arme Riddere» er plukket ut blant nesten seks tusen filmer til å delta i Cinemania-seksjonen, en publikumsvennlig del av festivalen der det vises sjangerfilmer med trøkk, tæl og engasjement.

ANMELDELSE: «Arme Riddere»

Norge har tidligere gjort det skarpt under festivalen som har Robert de Niro som øverste sjef. Senest i fjor deltok «Få meg på, for faen» i hovedkonkurransen. Filmen fikk pris for beste manus. I 2009 fikk regissør Rune Denstad Langlo prisen som «beste nye fortellende filmskaper» for «Nord».

- Vi er heldig som får vist filmen den første helgen av festivalen. Da blir man ofte lagt bedre merke til enn mot slutten av en festival, poengterer Heidenstrøm.

Spørsmålet er om Jo Nesbø, mannen bak storyen dukker opp under festivalen. Nesbøs har skapt seg et stort marked i USA med sine fortellinger om Harry Hole. Han har også skrevet «Hodejegerne» som er premiereklar i USA i slutten av april. Martin Scorsese skal ha regien på filmatiseringen av «Snømannen».

- Jeg vet ennå ikke om Jo Nesbø dukker opp til New York premieren av «Arme Riddere», sier Heidenstrøm.

- Men det ville garantert ikke vært en ulempe for filmen. Det er klart at Nesbø får mye oppmerksomhet dersom han skulle komme til visningen av «Arme Riddere». Det ville unektelig vært bra for filmen, sier Are V. Heidenstrøm

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder