Johnny Depp om presidentdrap: – Kanskje det er på tide

Johnny Depp (54) fleipet under Glastonbury-festivalen om at det er lenge siden en president ble drept av en skuespiller.

ARTIKKELEN ER OVER TO ÅR GAMMEL

Kommentaren kom torsdag kveld, mens Hollywood-stjernen sto på scenen for å snakke om en film – og i stedet tok for seg USAs president Donald Trump.

– Kan vi få Trump til å komme hit? Jeg tror han trenger hjelp, sa Depp, for tiden aktuell i norskregisserte «Pirates of the Caribbean». Men han ga seg ikke med det. Etter både applaus og buing fra de om lag 1500 publikummerne, fortsatte filmstjernen:

– Når var sist en skuespiller drepte en president? Det er en stund siden. Kanskje det er på tide.

Robert De Niro om Trump: – Han er en nasjonal krise

MUNNRAPP: Johnny Depp på Glastonbury. Foto: Dylan Martinez Reuters

Depp bedyret at han selv ikke er skuespiller, men en person som «lever av å lyve». Men han la altså til at «det er en stund siden, kanskje det er på tide».

John Wilkes Booth, som skjøt og drepte Abraham Lincoln i The Ford Theatre i 1865, var skuespiller.

– Vil se forferdelig ut

Den verdensberømte 54-åringen, som gjentatte ganger har uttalt seg kritisk om USAs nye president, visste godt at uttalelsene ville vekke oppsikt.

– Dette kommer til å dukke opp i media, og det vil se helt forferdelig ut. Men jeg vil at dere alle skal ta del i det, sa han.

TAUS: President Donald Trump, her i Det hvite hus 20. juni, har ennå ikke kommentert Depps utspill. Foto: Jonathan Ernst Reuters

Ingen fra Trumps leir har kommentert hendelsen. Presidenten, som gjerne er rask til å svare for seg, har heller ikke tvitret.

Depp skal angivelig ha klarert med politiet på forhånd om at han kom til å vitse om den amerikanske presidenten.

Endte dårlig

Komiker Kathy Griffin (56) har gått helt ned for telling etter at hun nylig serverte en makaber TV-spøk om Trump. Trump svarte på Twitter med en uttalelse om at Griffin «burde skamme seg». Rabalderet som fulgte, førte til at stjernen fikk sparken fra CNN.

Johnny Depp fylte 50: Se bildespesial

Depp stilte i fjor opp i en satirisk film for Funny or Die, hvor han spilte rollen som nettopp Trump. I den sammenhengen omtalte han Trump som «en bortskjemt unge», og han antydet at Trump ville bli den siste presidenten i USA dersom han endte opp med å vinne valget.

Oppdatert? Nå er Depp og Heard omsider skilt

Depp var til stede på Glastonbury-festivalen for å kaste glans over visningen av den 13 år gamle filmen «The Libertine».

Fått med deg denne? Trump nekter å la seg kneble på Twitter

FREIDIG: Johnny Depp på torsdagens Glastonbury-arrangement. Foto: Reuters

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder