DONERER: 1 million dollar til krigsrammede barn i Irak og Amerika. Foto: EPA

Brangelina i det gavmilde hjørnet

(VG Nett) Brad Pitt og Angeline Jolie gir 1 million dollar til Irak-krigens ofre.

Karoline Årrestad
ARTIKKELEN ER OVER 11 ÅR GAMMEL
Angelina Jolie- fansideBrad Pitt- fanside

Irak- krigen har kostet mange liv, og tilbake sitter både irakiske og amerikanske barn som har mistet sine nærmeste. Nå får de hjelp i form av 1 million dollar fra kjendisparet, ifølge People.com.

Angeline Jolie er goodwill-ambassadør for FN, og har de siste årene engasjert seg sterkt i Irak- konflikten. I 2007 var hun med å opprette organisasjonen Education Partnership for Children of Conflict (EPCC). (VG Nett har ikke ansvaret for innholdet på eksterne nettsider.)

- Utdannelsesprogrammer for unger i konfliktområder er den beste måten å hjelpe dem på, sier Jolie.

I februar dro Jolie ned til Irak for andre gang, til tross for at hun var gravid. Etter å ha sett forholdene på nært hold har hun oppfordret amerikanske myndigheter til å bistå med krisehjelp. Selv har hun nå bidratt med 1 million dollar.

- Håper flere vil gi

Pengene fra Pitt og Jolie er øremerket. Halvparten av pengene skal gå til utdannelse og psykologisk hjelp for barn som har foreldre som tjenestegjør i Irak. Resten blir delt ut til organisasjoner som hjelper irakiske kvinner og barn til å overleve og få seg utdannelse. I alt vil 5700 barn og 300 kvinner fra Irak få glede av pengene.

- Vi håper at dette vil oppmuntre andre til å gi penger til disse viktige organisasjonene, sier Pitt.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder