Davy filmdebuterer som transe

- men låner ut stemmen sin gratis

TV 2s populære sportsanker Davy Wathne tar ikke fem øre for å låne stemmen sin til en transvestitt i «Shrek 2».

Rune Skogseth
ARTIKKELEN ER OVER 15 ÅR GAMMEL

SLÅR TILBAKE: Davy Wathne. Foto: HALLGEIR VÅGENES

- Men det er svært smigrende å bli spurt, sier han. Wathne har lånt stemmen sin til en mannhaftig krovertinne - som i originalskriptet omtales som «the lesbian half-sister».

- En transvestitt, sier markedssjef Nancy Reiberg i UIP om den spesielle karakteren.

Klare TV 2-regler

TV2-sjef Kåre Valebrokk kunne imidlertid ha satt en rask stopper for Wathnes filmkarriere.

- Han sa tvert nei. Han trodde det dreide seg om et eller annet reklameoppdrag. Men da jeg forklarte ham hva det hele gikk ut på, fikk jeg ja. Men Wathne tjener ikke fem øre på oppdraget, opplyser han.

- Jeg gjør dette helt gratis, og forholder meg til TV2-reglementet. I TV2-redaksjonen tjener vi våre penger i TV2, og bare der.

Det synes jeg er en grei regel. Når jeg stiller opp i andre sammenhenger, tar jeg aldri honorar.

Nancy Reiberg sier at det ikke var tilfeldig at Wathne ble spurt.

- Vi spurte Davy Wathne fordi vi synes han har en gøyal personlighet som appellerer til det norske folk. Han har en sterk, tydelig og karakteristisk stemme. Dessuten er bergensdialekten sjarmerende.

King er originalen

Selv har Davy Wathne ennå ikke sett eller hørt det endelige resultatet - premièrebillettene måtte han gi fra seg på grunn av en jobbreise.

- Men datteren min på 11 år har sett «Shrek 2», og hun kjente heldigvis igjen stemmen min.

Sports-ankeret gjorde ingen forsøk på å utøve skuespillerkunst da han leste inn stemmen som i originalversjonen blir ivaretatt av den amerikanske TV-personligheten Larry King. Spesielt synes Wathne lydteknikerne som hjalp ham i studio, var hyggelige å jobbe med.

- He he, ja, hele tiden sa de: «Veldig fint - vi tar den en gang til...»

Davy Wathne er ikke den eneste TV2-reporteren som har lånt bort stemmen sin til «Shrek 2». Dorthe Skappel, profilert programleder og kjendisreporter i «God kveld, Norge!», er på velkjent grunn i sin rolle som kjendisreporter.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder