MØRK OG VAKKER: En for tiden mørk Reese Witherspoon poserer for fotografene i Venezia. - Det er liksom ikke helt meg, sier hun til VG. Foto: AFP

Lovlig brunhåret

VENEZIA (VG) - Jeg kan si mye dumt som brunhåret, også! smiler Reese Witherspoon søtt.

 • Jon Selås

Artikkelen er over 15 år gammel

Men ellers er hun her i Venezia med enda en slags blond rolle, som den sosialt overambisiøse klasseklatrer Becky i William Thackerays klassiske tidlig 1800-tallsroman «Vanity Fair».

Reese Witherspoon debuterte som 15-åring i 1991. Hun spilte i en rad til dels smale og til dels noe ujevne filmer, frem til hun gjorde braksuksess som den over-blonde, tilsynelatende dumme, men i bunn og grunn gløgge blondinen i «Lovlig blond».

Trives ikke

- Filmverdenen er rar sånn. Her jobber og sliter man så hardt man kan, og vil gjerne gjøre filmer som betyr noe. Så kommer en rolle, som kanskje ikke setter deg på de aller største prøvene, men likevel blir publikumstreffer - og dermed gjør deg attraktiv for Hollywood.

LOVLIG BLOND: Reese Witherspoon slik vi kjenner henne fa «Lovlig Blond»-filmene. Foto: Reuters

- Trives du som brunhåret?

- Nei, ikke egentlig. Det er liksom ikke helt meg.

- Hva er deg?

- Blond. Tror jeg. Det er lenge siden jeg sjekket, for å si det sånn. Min mann og jeg diskuterte dette forleden. «Vi vet vel ikke helt hva du er, kjære? Jeg har kjent deg i ti år, og aldri sett den ekte fargen!» Sa han, slemmingen.

Trett og gravid

Ektemannen er skuespilleren Ryan Phillippe, som hun har vært gift med siden 1999. De har to barn, et på fire og et på snart ett år. Og under innspillingen av «Vanity Fair» var hun mellom fire og syv måneder på vei med minstemann.

- Det gikk helt fint. Jeg var trett, selvfølgelig. Det var en prøvelse med drakter som veide opp mot 10 kg. En eksotisk dansescene måtte tas opp tidlig for at ikke magen skulle bli for stor. Men alt i alt var det en strålende opplevelse; sånn kan det gå når man både har regissør og produsent som ikke bare er kvinner, men også mødre, sier Reese Witherspoon.

Mer om

 1. Hollywood

Flere artikler

 1. Reese: - Helst brunette

 2. Ikke lovlig blond lenger

 3. Reese stiller Jake et ultimatum

 4. Reese Witherspoon sa ja til ny «Lovlig Blond»

 5. Se på den magen

Fra andre aviser

 1. Sissel i celebert selskap

  Bergens Tidende
 2. Forfengelig fjollefilm

  Bergens Tidende
 3. «Hot Pursuit:» Sofia og Reese i mislykket komedie

  Aftenposten
 4. Kule og kreative kvinner

  Fædrelandsvennen
 5. Hun ble stemplet som utdatert og kun tilbudt hjernedøde kjæresteroller. Så kom Reese Witherspoon kraftig tilbake.

  Aftenposten
 6. «The Good Lie» er full av gode intensjoner

  Aftenposten

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder