Kanadisk journalist: - Den morsomste sexscenen på film noen gang

ACTIONSCENE SOM GA JUBEL: Jorunn Kjellsby og Stellan Skarsgård i «En ganske snill mann». Foto: Nordisk Film/Paradox

Jubel for norsk film i Berlin

BERLIN (VG Nett) «En ganske snill mann» fikk de utenlandske journalistene til å le høyt i Berlin.

Artikkelen er over ti år gammel

«En ganske snill mann» er valgt ut blant 6000 andre til å vises i hovedprogrammet under Berlin-festivalen - noe som ikke skjer altfor ofte med en komedie.

Regissør Hans Petter Moland hadde med seg flere av skuespillerne og produsentene for filmen under pressekonferansen i Berlin mandag formiddag.

Forrige gang regissør Hans Petter Moland var i Berlin gråt han foran verdenspressen etter å ha fått skryt fra en av journalistene i salen.

I dag var det imidlertid bare smil å spore da han presenterte gangsterkomedien fra Oslos østkant, «En ganske snill mann».

Les også fra Berlin:Shooting Star-Anders: - Litt som en klassetur.

- Vi var i himmelen

Han møtte et tilsynelatende godt fornøyd pressekorps, som ga skryt og stilte ham og gjengen «lette» spørsmål av typen: Hvor gøy hadde dere det på settet?

- Vi var i himmelen alle sammen, sa Skarsgård, som var sjeleglad for at filmen hadde et lite budsjett.

- Med et så lite budsjett hadde vi ingen bakmenn som passet på oss til enhver tid. Det var ekstremt morsomt. Han (Moland journ.anm) samlet de beste skuespllerne i Skandinavia , og folk fikk gjøre ting de aldri hadde gjort før.

Les flere nyheter på Rampelys-forsiden!

- Morsomste sexscene

En kvinnelig kanadisk journalist berømmet regissøren for å ha laget den morsomste sexscenene på film noen gang.

- Takk for det! Vi er omringet av dritt hele tiden, så det er bra vi lykkes innimellom, repliserte en smilende regissør.

Jorunn Kjellsby - som spiller kvinnen i den omtalte sexscenen - var godt fornøyd med skryten hun fikk.

- Det var veldig morsomt! Man får veldig mye energi av slike morsomheter, sier hun i kjapp kommentar til VG Nett før hun må løpe til den røde løperen.

Sporty

VISTE NORSK GANGSTERKOMEDIE: Hans Petter Moland og Stellan Skarsgård i Berlin. Foto: AP

Ifølge Moland klaffet alt med denne filmen , selvom det egentlig ikke burde gjøre det.

- Jannike Kruse Jåtog var gravid i fjerde måned, Gard Eidsvold var på turné og Bjørn Floberg var her og der. Man alle bidro sporty til å få det til. Manuset var en ren gave til meg, forklarte han.

God mottakelse

Filmen ble godt mottatt da den ble vist for verdenspressen i dag. Folk lo på de «riktige» stedene, og ting som pleier å falle bort i oversettelsen gjorde ikke det denne gang, sier Borghild Maaland, VGs journalist i Berlin.

- Det var masse latter, stor applaus og jubel etter at filmen var ferdig, sier hun.

Les anmeldelse av filmen i morgendagens VG!

Skuespillerne, regissør og produsenter ble vist fram på «photocall» og også der var stemningen god.

Veteranen Jorunn Kjeldsby strålte sammen med hovedrolleinnehaver Stellan Skarsgård og Jannike Kruse Jåtog, som spiller en av de andre rollene i filmen, mens fotografer ropte og skrek for å få de beste bildene.

PÅ PLASS I BERLIN: Skuespillerne Jon Øigarden, Bjørn Floberg, Jan Gunnar Røise, Jannike Kruse Jåtog, regissør Hans Petter Moland, og Gard B. Eidsvold, Swedish actor Stellan Skarsgard and Norwegian actors Jorunn Kjellsby and Aksel Hennie Foto: AP

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder