LIDENSKAP: Fansen strømmet til den nye «Twilight»-filmen i premierehelgen. Kristen Stewart og Robert Pattinson spiller hovedrollene.

Norsk Twilight-feber i sommervarmen

(VG Nett) Fint helgevær rundt om i landet stoppet ikke kinogjengerne fra å se den blodferske nummer tre «The Twilight Saga: Eclipse».

  • Milda C. Melland

Artikkelen er over ni år gammel

I løpet av premierehelgen tok 53.000 publikummere turen inn i kinosalen for å se filmen. Spranget er stort ned til andreplass på lista, hvor vi finner A-team med 6.500 besøkende denne helgen, viser tall fra Norske filmbyråers forening.

Amerikanske anmeldere:- Tilfredsstiller fansen

Med førpremiere på Akershusfestning tidligere i uka hadde «Eclipse» et forsprang på premiereukas besøkstall, og filmen er hittil blitt sett av litt over 143.000 besøkende på fem dager. Den tredje filmen går likevel ned med ca 10.000 besøkende fra forrige film «New Moon» etter like lang visningstid. Men distributøren er fornøyd.

Les også:Rekordåpning: Jentene går av hengslene

- Til sammenligning hadde «New Moon» et besøk på 153.352 på sine første 5 dager og da med ordinær premiere på en fredag, samt at dette var på vinteren og vi konkurrerte ikke mot sommer og sol, sier markedssjef i Nordisk Film Distribusjon Catrin Gundersen i en pressemelding.

VGTV:Møtte Twilight-kjekkasen i Stockholm

Topper USA

Besøkstall fra helgas kinovisninger viser at interessen for vampyrer og varulver er stor, ikke bare her til lands men også i USA.

Billetter til litt over en milliard kroner ble solgt i løpet av de første fem dagene i USA, ifølge AP. Også her var det et fall fra forrige «Twilight»-film, noe som kan ha å gjøre med amerikanernes nasjonaldag som ble feiret søndag.

Hvilke filmer kommer du til å se på kino i sommer? Bli tilhenger av Rampelys på Facebook og si din mening

Utklasset

Helgas resterende premierefilmer må se seg tydelig slått. «Killers» endte på en fjerde plass med 2.600 besøkende, «When youre strange» ble sett av 675 og «Alamar» av 317 besøkende. «The A-team» og «Sex and the city 2» er inne på topp tre mest sette denne helgen, hvor «The Twilight Saga: Eclipse» ligger på en klar førsteplass.

Les flere kjendisnyheter på vg.no/rampelys.

Flere artikler

  1. Rekordåpning for «Twilight»

  2. Besøksrekord for «Twilight»

  3. Twilight-varulv: - Skulle gjerne hatt hovedrollen

  4. «Twilight»-varulv til Oslo

  5. «Twilight»-slutten deles opp

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder