SVEISENT MØTE: En fornøyd Erik Solbakken fikk endelig møte Steven Spielberg i Brussel, på premieren for «På eventyr med Tintin: Enhjørningens hemmelighet» Foto: Øystein David Johansen

Her gir Spielberg Solbakken Tintin-sveisen

BRUSSEL (VG) Erik Solbakken (26) fikk hårskryt av regissørlegenden Steven Spielberg på verdenspremieren for Tintin i Brussel.

ARTIKKELEN ER OVER ÅTTE ÅR GAMMEL

- Der ja, du har jo Tintin-sveisen! utbrøt Tintin-regissør da han møtte Erik Solbakken, den norske Tintin på den røde løperen i Brussel.

De to møtte hverandre i forbindelse med verdenspremieren på filmen «På eventyr med Tintin: Enhjørningens hemmelighet», og mesterregissøren ga den lett nervøse norske TV-profilen uoppfordret skryt for hårsveisen.

VGTV: Se trailer fra På Eventyr med Tintin: Enhjørningens hemmelighet

Spielberg grep også tak i håret på nordmannen og ga den et ekstra Tintin-løft.

Solbakken ventet i over en halvtime på den røde løperen mens hylende belgiske ungdommer i hopetall med autografblokk ventet på Spielberg, Jamie Bell (som gir stemmen til Tintin i originalversjonen) og andre lokale kjendiser.

Les også: Erik Solbakken er norske Tintin

Bonus med hårtukling

GODE KOLLEGER: Tonen var svært god mellom Erik Solbakken og Steven Spielberg i Brussel. Foto: Øystein David Johansen

NRK-profilen fikk en real bjørneklem av Jamie Bell da han introduserte seg som norske Tintin, men merket sommerfuglene etter hvert som Spielberg nærmet seg.

- Krisescenarioet var at han bare skulle passere uten å bry seg. Da ble det en stor bonus at han nærmest kastet seg over meg og begynte å tukle med håret mitt. Det er det nemlig bare kona mi som får lov til! Og nå Steven Spielberg, sa en strålende fornøyd Solbakken etter møtet med Spielberg.

Etter møtet tok NRK-profilen seg tid til å filosofere over hva slags inntrykk Spielberg satt igjen med.

- Det er morsomt å tenke på at han nå sitter med hårvoks på fingertuppene som er fra meg. Jeg bruker en ganske seig type nemlig!

Intervjuer for Senkveld

OMFAVNET AV BELL: Erik Solbakken, iferd med å omfavnes av Jamie Bell, som låner stemmen til Tintin i originalversjonen. Foto: Øystein David Johansen

I dag får Solbakken sjansen til et litt lengre møte med regissøren. Han er nemlig blitt utfordret av Thomas og Harald i Senkveld, og skal gjøre et fire minutters intervju med en egen vri.

Den snarrådige journalisten Tintin er en folkehelt i Belgia og ikke minst i hovedstaden Brussel. Herfra kommer mannen som skapte ham ,Hergé, fra, og i denne byen finnes Tintin overalt ,på alt fra veggmalerier til sjokoladebokser.

- Det er en selvfølge at Tintin skal hjem og vises her hvor han kommer fra først. Vi vil gi ham tilbake til belgierne, sa Spielberg på pressekonferansen i Brussel tidligere på dagen.

Tok nesten 30 år

Han ble kontaktet av Tintin-skaper Hergé for nesten 30 år siden, etter at han hadde sett Spielberg-filmen Raiders of the Lost Ark. Hergé mente Spielberg var rett mann for oppgaven å overføre tegneseriefiguren til det store lerretet.

STOR STÅHEI FOR TINTIN: Erik Solbakken klar til å gå inn i Tintin-toget i Brussel. Foto: Øystein David Johansen

Men det skulle altså ta nesten 30 år før første film ble ferdig. Prosjektet har vært et av Spielbergs ordentlige hjertebarn hele veien, og siden figuren er helt ukjent for amerikanerne var det helt naturlig for Spielberg å håndplukke en europeisk stab både foran og bak kameraet.

- Jeg ville ha ekte fans til å skrive manus. Det hadde ikke funket med amerikanske manusforfattere som kunne gjøre dette som måtte bli kjent med Tintin over natten. Jeg ville ha folk som har vokst opp med figuren og som har lært å lage historier nettopp gjennom å lese Tintin selv.

Etter premieren i Brussel bar det rett til Paris med Erik Solbakken og de andre involverte i Tintin-filmen.

Et eget Tintin-hurtigtog var satt opp spesielt for anledningen, og lørdag kveld var det klart for storstilt premiere i den franske hovedstaden.

KLAR FOR AVGANG: Erik Solbakken og de andre involverte i Tintin-filmen kjørte et spesialdesignet Tintin-hurtigtog fra Brussel til Paris lørdag kveld. Foto: Øystein David Johansen

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder