TOMHENDT HJEM: Regissør Morten Tyldum med sin kone Janne ved sin side i Beverly Hilton i Hollywood søndag. Foto:REUTERS/NTB SCANPIX,

Tyldum etter Golden Globe-nedturen: – Det er viktig å nyte øyeblikket

«The Imitation Game» og regissør Morten Tyldum (47) nådde ikke opp under Golden Globe. Nå ser han i stedet fram mot Oscar-muligheter og nytt spillefilmprosjekt.

  • Kristine Hellem Aanstad
  • Ingvill Dybfest Dahl

Artikkelen er over fem år gammel

Natt til mandag gikk prisutdelingen av stabelen i Los Angeles, og flere nordmenn holdt pusten i spenning da de var nominert i flere kategorier.

Regissør Morten Tyldum (47) kunne vinne hele fem priser med «The Imitation Game», men da utdelingen var ferdig hadde ingen av nominasjonene ført til den gylne statuetten.

– Bare det å bli nominert til fem Golden Globe-priser, er helt fantastisk. Det er dette du drømmer om å få oppleve en gang, sier Tyldum til NTB i sin nye hjemby.

– Nå skal jeg ha det gøy, for det er viktig ikke å ta alt for alvorlig her. Det er viktig å nyte øyeblikket, fortsetter han.

Nye prosjekter

Tyldum ser ikke minst fram til å bygge ut spillefilm-CV-en etter sin mye omtalte Hollywood-debut om matematikeren og kodeknekkeren Alan Turing (1912-1954).

– Jeg har noen prosjekter. Jeg skal faktisk ta noen avgjørelser i de nærmeste ukene. Det er deilig å jobbe og snakke om nye ting og ikke bare «The Imitation Game». Jeg prøver å skvise inn litt jobb innimellom, sier han.

Mer om festen:Dette er Golden Globe-vinnerne

Innen den tid, nærmere bestemt førstkommende torsdag, skal Oscar-nominasjonene avgjøres. Da er Tyldum på vei til Sør-Afrika, hvilket gjør det vanskelig å få fulgt med.

– Jeg sitter faktisk på flyet når det annonseres, så det er helt grusomt. Jeg kommer til å være dritnervøs når jeg går av og skrur på telefonen min når jeg mellomlander på Heathrow. Det blir ekstremt spennende.

Tror på Oscar-nominasjoner

Sikkert er det at Tyldum har beholdt Oscar-optimismen tross Golden Globe-nedturen.

– Jeg tror vi får noen nominasjoner. Men hvor mange vi får, det vet jeg ikke. Det er det som er spennende. Med ni BAFTA-nominasjoner, ser det lovende ut, sier regissøren.

BAFTA-utdelingen finner sted i London 8. februar, to uker før Oscar-prisene deles ut i Los Angeles 22. februar.

Her hjemme i Norge trakk «The Imitation Game» 40.000 seere til kinosalene i åpningshelgen, og de ferskeste tallene fra Filmweb viser at nesten 140.000 har fått med seg filmen.

– Ute i verden er nordmannen allerede en av årets heteste snakkiser, gjennom Golden Globe-nomineringene, som er den reelle starten på «prissesongen» i USA. Avslutningen kommer med Oscar-utdelingen i februar – der han definitivt også bør være til stede, sa VGs anmelder Jon Selås før nyttår.

– Feirer den minste seier

Skuespillerne Kristofer Hivju (36) og Lisa Loven Kongsli (35) spiller i filmen «Turist» av svenske Ruben Östlund som var nominert i kategorien Beste utenlandske film, men heller ikke den fikk noe pris i natt.

– Jeg er en person som feirer den minste seier, og denne nominasjonen er i seg selv en stor seier. Men å vinne er alltid gøy, så jeg krysser skjegg og lår og håper på mer å feire, sa Hivju til VG før utdelingen.

Se bildespesial fra festkvelden her.

– For min del er det rått nok at filmen er nominert! Nominasjonen setter et temmelig bra søkelys på arbeidet vårt, og vil forhåpentligvis skape noen positive ringvirkninger, sa Loven Kongsli.

Golden Globe-prisene dekker både film og TV, og nomineres og deles ut av The Hollywood Foreign Press Association, som navnet antyder satt sammen av utenlandske journalister med base i Los Angeles. HFPA har 90 medlemmer fra 55 land, blant dem VGs Aud Berggren.

Her kan du se en komplett liste over de nominerte, og hvem som vant prisene.

(NTB/VG)

Les også

Mer om

  1. Hollywood

Flere artikler

  1. Tyldum-film nominert til åtte Oscar-priser

  2. Tyldum-film nominert til fem Golden Globe-priser

  3. I natt kan de vinne Golden Globe

  4. Oscar-nominasjonen: Hennie hyller Tyldum

  5. «Turist» vant Hollywood-kritikerpris

  6. «The Imitation Game» nominert til ni priser – fikk ingen

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder