NYE PROSJEKTER: Filmskaper George Lucas beskriver de nye filmene sine som «eksperimentelle». Foto:Chip Somodevilla,Afp

George Lucas planla å regissere nye «Star Wars»

Regissøren (70) hadde lenge planlagt en syvende «Star Wars»-film, men slo fra seg tanken da han innså at med en ny trilogi ville kreve en forpliktelse på ti år.

Kristine Hellem Aanstad
ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

I november fikk endelig «Star Wars»-fans et gjensyn med universet som har gledet mange i flere tiår med traileren fra «Star Wars: The Force Awakens».

Filmen er den første i serien siden «StarWars: Episode III – Revenge of the Sith» som kom ut i 2005, som var regissert av George Lucas.

Nå er det J.J. Abrams som skal regissere den nye «Star Wars»-filmen, men i et intervju med USA Today forteller Lucas at han hadde startet planleggingen av de neste tre filmene, men vissheten om at det ville ta minst ti år å ferdigstille dem gjorde at han trakk seg fra prosjektet.

Rollelisten:Disse skal spille i «Star Wars: The Force Awakens»

Videre sier han at han vurderte også å kun lage den syvende filmen i rekken, gi den ut i 2015 og så selge selskapet sitt. Det skjedde da altså ikke:

Disney uttrykte interesse på det perfekte tidspunktet. Det var bedre for meg å slutte nå i starten av noe nytt, så jeg fjernet meg fra dette, sier han og fortsetter:

– Tid er mer viktig for meg enn penger.

Nå skal 70-åringen fokusere på å skrive det han kaller «eksperimentelle» filmer.

Tidligere innrømmet Lucas at han ikke har sett den 88 sekunders lange traileren som kom i november, men forteller at han ser frem til å se filmen på kino – nå som kun fan.

– Det eneste jeg virkelig angrer på når det kommer til «Star Wars» er at jeg aldri fikk dratt for å se dem. Jeg fikk aldri opplevelsen av å sitte i kinosetet og se når skipene fløy over skjermen. Med den nye får jeg muligheten til å få den gleden av filmen – slik som alle andre.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder