TITT TEI: Vin Diesel poserer på «Guardians of the Galaxy»-premieren i Hollywood i juli i fjor. Foto:Mario Anzuoni,Reuters

Vin Diesel (47) ble trebarnspappa

Actionhelten Vin Diesel er blitt far for tredje gang,
og skal ha fått lanseringen av «Fast & Furious 7» flyttet for å være sammen med familien.

Artikkelen er over fem år gammel

Den syvende filmen i bilactionsagaen har premiere 1. april, men fikk en snikpremiere på festivalen South By Southwest lørdag.

FORELDRE: Vin Diesel og Paloma Jiménez har fra før datteren Hania Riley (6) og sønnen Vincent Sinclair (8). Her er de på en premiere i 2013. Foto:Nikki Nelson,WENN

Mandag la Vin Diesel ut et bilde av sitt nyfødte barn på Facebook, med et tekstutdrag fra sangen «What a Wonderful World». Fra før har skuespilleren to barn med kjæresten Paloma Jiménez.

Opprinnelig var planen å lansere «Furious 7» og gjøre presse i Abu Dhabi, men ifølge The Hollywood Reporter medførte skuespillerens babyplaner at Universal flyttet lanseringen til Los Angeles, så Vin Diesel kunne både delta og være i nærheten av familien.

Flyttet lansering

Abu Dhabi, hovedstaden i De forente arabiske emirater, er et av stedene «Furious 7» er spilt inn. Filmen, som i tid utspiller seg etter «The Fast and the Furious: Tokyo Drift», hadde planlagt premiere sommeren 2014, men ble satt på vent etter at Paul Walker omkom i en bilulykke i desember 2013.

Walker var passasjer i en rød Porsche Carrera GT som kolliderte med et tre og tok fyr. Både han og føreren, Roger Rodas, døde. Høy fart skal ha forårsaket ulykken, men sjåførens enke har senere saksøkt bilprodusenten. Paul Walkers far skal ha saksøkt Rodas-familien for 13 millioner kroner.

Vin Diesel har fortalt at det å fortsette arbeidet etter kollegaens og vennens død var et av de mørkeste øyeblikkene i hans liv.

VENNER: Paul Walker og Vin Diesel i aksjon i «Fast & Furious 5» fra 2011. Foto:Jaimie Trueblood,UIP

De to spiller to av hovedfigurene filmserien kretser rundt: Brian O’ Connor (Walker) og Dominic Toretto (Diesel). Sistnevnte er i tillegg produsent for filmen.

Paul Walkers to brødre, Cody og Caleb, har stilt opp som kropps-dobbeltgjengere for å få filmen ferdig. Etter en pause hvor manusforfatterne vurderte hvordan de kunne endre historien etter Walkers bortgang, kom de fram til at de ikke ville ta livet av rollefiguren hans, men «pensjonere» ham.

Flere filmer Walker har medvirket i har kommet ut etter hans død. «Fast & Furious 7» blir den siste. Også Dwayne Johnson, Jason Statham, Michelle Rodriguez og Kurt Russell blir å se i filmen.

Førpremieren på South By Southwest kom ifølge produsent Neal Moritz i stand på under et døgn. Så langt har bare noen få anmeldt filmen på bakgrunn av visningen, blant annet Variety, som var hovedsakelig positiv og mente «Furious 7» selv uten Walker har mer bensin igjen på tanken, og Hollywood Reporter, som mente opplevelsen av ren smule morbid.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder