Atle Antonsen slanket seg elleve kilo for «Grand Hotel»-rolle

Se verdenspremieren på «Grand Hotel»-traileren her:

Komiker Atle Antonsens nye filmrolle krevde litt mindre Atle Antonsen.

Jon Selås
ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

– He he; det hender jo at en filmrolle kan kreve oppofrelser man generelt har nokså godt av selv! sier hovedpersonen om at han gikk ned elleve kilo for rollen.

Atle Antonsens nyeste film heter «Grand Hotel», regissert av Arild Fröhlich, en feelgood/dramakomedie om en pompøs, tidligere megasuksessrik forfatter på full nedtur. Han er fortsatt i stand til å innbille seg at et virkelig mesterverk av en bok er underveis - og tar i sakens anledning inn på Grand Hotel i Oslo for å skrive. I selskap med adskillig flasker.

Det går ikke så bra.

– Forfatteren Axel Farstad, som jeg spiller, er en forfengelig slask med dyre dresser, dårligere manerer og et enormt ego. Slett ikke lett å like. Det gjør det ikke lettere at han får ansvar for en ung gutt med tourettes og dårlige holdninger, heller, sier Antonsen.

– Ingen ren komedie, altså, denne gang?

– Nei, slett ikke. Men det er klart at i samspillet mellom den fallerte forfatter og den ustyrlige guttungen skjer det komiske ting. Men ofte på et ganske tragisk grunnlag. Det behøver jo ikke bli dårligere humor av et slikt utgangspunkt!

– Du er nettopp ferdig med «Tryllefløyten» på Operaen. Og nå en dramaorientert film?

– For meg er det jo utrolig fint å få utvidet repetoaret. Eller snarere: Det er faktisk en drøm, som jeg er meget glad for å oppleve muligheten til å gå litt i dybden på rollene mine og utforske nye sider med dette å spille og å stå på scenen, sier Atle Antonsen.

Norsk kinopremiere på «Grand Hotel» blir 8. april.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder