PÅ NYE TOKTER: Johnny Depp er for femte gang klar for rollen som Captain Jack Sparrow. Foto:The Walt Disney Company Nordic,

Innspillingen av «Pirates of the Caribbean 5» har startet

Ship O'hoi! Denne uken gikk startskuddet for innspillingen av «Dead Men Tell No Tales», som regisseres av norske Espen Sandberg og Joachim Rønningen.

  • Kristine Hellem Aanstad

Artikkelen er over fem år gammel

I oktober bekreftet den norske regissørduoen at det var Australia som hadde gått av med seieren i konkurransen om hvor den kommende sjørøverfilmen skal spilles inn.

– Vi er i gang og pendler mellom Los Angeles og Brisbane. Australia er en fantastisk location for denne filmen, sa Rønning til VG.

Onsdag melder flere amerikanske og australske medier at alle skuespillerne er på plass og at innspillingen av «Dead Men Tell No Tales» er i gang.

Variety skriver blant annet at innspillingen vil finne sted på Queensland og i Village Roadshow Studios på Gold Coast.

Stjerner tilbake i rollene

Ifølge nettstedet har Johnny Depp, som det nylig ble kjent at har startet en rockegruppe, igjen tatt på seg sjørøverskautet for å innta rollen som Captain Jack Sparrow.

Javier Bardem har rollen som skurken kaptein Salazar, mens Orlando Bloom er tilbake i rollen som Will Turner, som nå er far og hans forhold til sønnen vil ifølge en pressemelding fra filmstudioet ha en stor betydning for filmen.

SAMMEN IGJEN: Orlando Bloom droppet den forrige sjørøverfilmen, men er nå tilbake på settet sammen med skuespillerkollega Johnny Depp. Foto:The Walt Disney Company Nordic,

Ifølge Brisbanetimes er «Pirates 5» den største filmen når det gjelder budsjett som noensinne er filmet i Australia. De skriver videre at statistene i filmen måtte signere svært strenge taushetsavtaler som forbød dem å fortelle om hva de opplever på settet – spesielt på sosiale medier. Mobiltelefoner er også strengt forbudt under innspillingen.

Skjær i sjøen

Sjøveien mot innspillingsstarten har vært preget av høye bølger og kraftig vind: Kort tid etter at det i mai 2013 ble kjent at de norske regissørene hadde sikret seg det prestisjefylte Hollywood-oppdraget, kom meldingen om at filmbudsjettet ble drastisk redusert. Sjørøverfilmen med Johnny Depp i hovedrollen fikk angivelig opp mot 300 millioner kroner færre å rutte med og måtte «ta til takke med» 1,17 milliarder kroner.

Disney har siden omdisponert store summer i selskapet etter at filmen «20,000 Leagues Under the Sea» ble skrinlagt. Millioner som var øremerket dette prosjektet går nå i stedet til «Pirates of the Caribbean».

Filminnspillingen har for øvrig blitt utsatt på grunn av manus-uenigheter. Egentlig skulle «Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales» ha premiere i år, men den er nå dyttet til 7. juli 2017.

NYHETER FRA RAMPELYS PÅ FACEBOOK:Klikk her

Les også

Mer om

  1. Hollywood

Flere artikler

  1. Paul McCartney med «hemmelig» rolle i «Pirates Of The Caribbean»

  2. «Pirates of the Caribbean 5» vist for første gang: – Morsom og overraskende

  3. Johnny Depp risikerer 10 år i fengsel

  4. Johnny Depp fløyet hjem etter skade under «Pirates»-innspilling

  5. Hackere krever løsepenger for «Pirates»

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder