ROMANSE BAK KAMERA: Mark Hamill som Luke Skywalker, Carrie Fisher som Leia og Harrison Ford som Han Solo i «Star Wars» fra 1977. Foto: AP

«Prinsesse Leia» avslører «Han Solo»-romanse: – Jeg har ventet lenge

«Star Wars»-stjerne Carrie Fisher fortalte denne uken om
forholdet til Harrison Ford da hun var 19 og han var gift. Flere lurer på hvorfor hun røpet det i det hele tatt.

Artikkelen er over tre år gammel

Carrie Fisher (60) ble superstjerne i rollen som prinsesse Leia i den første «Star Wars»-trilogien. Der spilte hun mot Harrison Ford (74) i rollen som eventyreren Han Solo.

Fikk du med deg: Harrison Ford er klar for nye «Indiana Jones».

I forbindelse med lanseringen av sin nye bok, «The Princess Diarist», der hun deler dagbokinnlegg fra den tiden, bekreftet Fisher denne uken til People at hun hadde et forhold med Harrison Ford i tre måneder i 1976.

– Det var intenst. Vi var Han og Leia i ukedagene og Carrie og Harrison i helgene, sier Fisher til People.

Gift tobarnsfar

Da var Prinsesse Leia-skuespilleren 19 år, mens Ford var 33 og gift med Mary Marquardt og hadde to barn. Ifølge kjendisbladet tilbragte de sin første natt sammen etter en bursdagsfest for regissør George Lucas.

Har du lest: Her er de nye «Star Wars»-fjesene.

– Jeg var så uerfaren, men det var noe ved ham jeg stolte på. Han var snill, skriver Fisher i boken.

VENNER: Carrie Fisher med Mark Hamill og Harrison Ford promoterer «Star Wars: The Force Awakens» på Comic-Con i San Diego juli i fjor. Foto: Richard Shotwell AP

Forholdet skal ha rent ut i sanden da innspillingen var over.

I etterkant av avsløringen, har flere lurt på hvorfor skuespilleren valgte å gå ut med dette nå – 40 år senere. Ford er kjent for å verne om privatlivet sitt, og han har så langt ikke kommentert Fishers påstand.

– Ford fikk utkast

– Det har gått over 40 år. Det gikk mange år før jeg sa det til noen, men nå er det ingen som blir dypt berørt av det lenger, sier hun til People.

Dramatikk i virkeligheten: Harrison Ford skadet i flykrasj.

Fisher sier hun også sendte et utkast av boken til Ford.

– Jeg ville aldri skape vanskeligheter for ham. Harrison er veldig privat, men jeg synes jeg har ventet passelig lenge. Hvor mye lenger kunne jeg ventet?

Ford og Marquardt skilte seg i 1979. Han giftet seg senere med Melissa Mathison og var gift med henne i 11 år fram til 2004. I 2010 giftet Ford seg med Calista Flockhart.

Fisher fikk sitt gjennombrudd med «Star Wars» i 1977, og oppfølgerne «Imperiet slår tilbake» (1980) og «Jediridderen vender tilbake» (1983). Både Fisher og Ford vendte tilbake til rollene for «Star Wars: The Force Awakens» i fjor. «Star Wars: Episode VIII» kommer neste år.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder