STRIDENS KJERNE: Remo Caprino  med en modell av bilen Il Tempo Gigante.  FOTO: ROGER NEUMANN/ VG
STRIDENS KJERNE: Remo Caprino med en modell av bilen Il Tempo Gigante. FOTO: ROGER NEUMANN/ VG Foto: Roger Neumann ,

Caprino tapte mot Hunderfossen

Caprino: – En stor skuffelse

FILM

Ivo Caprinos sønn tapte rettssaken mot Aukrust-senteret
om rettighetene til superbilen Il Tempo Gigante.

Publisert: Oppdatert: 16.10.15 19:27

Konflikten dreide seg om superbilen Il Tempo Gigante og hvem som eier rettighetene til denne bilen. Hunderfossen familiepark er saksøkt av Caprino Filmcenter etter at de lanserte en ny attraksjon i familieparken: En berg og dalbane hvor den fantastiske bilen spiller hovedrollen.

Bakgrunn: Full strid om Il Tempo Gigante

I dag falt dommen, og en av Ivo Caprinos arvinger, sønnen Remo Caprino, tapte saken mot Hunderfossen og Aukrustsenteret, melder NTB.

Retten har dermed bestemt at bilen som er laget til berg-ogdal-banen ikke er en ulovlig etterligning av den som ble brukt i filmen.

Remo Caprino kommenterer dommen slik foreløpig overfor VG.

– Dommen er selvfølgelig en stor skuffelse og vi trenger tid til å lese gjennom premissene før vi kan gi ytterligere kommentarer, skriver han i en SMS.

Caprinos advokat Tomas Myrbostad sier det er for tidlig å uttale seg om dommen vil ankes eller ikke. Advokaten sier de trenger tid til å lese gjennom dommen på 80 sider.

Hunderfossen, ved talsperson Per Arne Slapø, er selvsagt fornøyd med dommen.

– Vi har hele tiden ment at vi har opptrådt korrekt i denne saken, at vi har grunnlag fra Aukruststiftelsen som har gitt oss de nødvendige rettighetene til å bygge «Il Tempo Extra Gigante». Det er veldig hyggelig at retten var enig i det, sier Slapø og legger til:

– Det som har vært stridens kjerne og viktig i denne saken har vært om Kjell Aukrust faktisk har rettighetene til sin egen tegning. Det gir denne dommen fullt medhold i.

Hunderfossen inngikk avtaler med Aukruststiftelsen om bruken av bilen og fikk tillatelse.

Caprino Filmcenter, ved Ivo Caprinos sønn Remo Caprino, mente imidlertid at den planlagte vogna som skal være attraksjonen i underholdningsparken er en kopi av bilen som ble brukt i filmen. Caprino mener dermed at Hunderfossen ikke kan markedsføre berg-og-dalbanen fordi det er en produktetterligning.

Aukrustsenteret har ved advokat Are Stenvik i retten hevdet at Caprino Filmcenter ønsker kontroll over hele Flåklypa-universet, ifølge NRK.

Flåklypa-figurene hadde eksistert i mange år før filmen kom i 1975, i bøker skrevet og tegnet av Kjell Aukrust.