Linn Skåber om rollen som luksusprostituert

Skåber mener publikum kan se frem til erotiske scener.

Angelica Hagen
ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

«Wendyeffekten» er en stjernespekket komedie fra regissør Ole Endresen, med Linn Skåber i hovedrollen. Filmen har premiere 11. september i år.

Skåber beskriver karakteren sin som en «Lettlivet dame fra skyggesiden av en høyblokk på Bøler med brekkjern og leppestift».

– Harrydeilig, er nok en bra beskrivelse av Wendy. Lange øyenvipper, lange bein og kort lunte.

WENDY: Linn Skåber i forbindelse med filmen «Wendyeffekten» hvor hun spiller hovedrollen. Foto:Robert S. Eik,VG

Og det er mulig Linn kjenner seg igjen i rollen da hun følger opp med; «kort skjørt, vrikke på rumpa og flørte med gutta på Bøler … kunne vært en vanlig ettermiddag for meg i '86 det …»

Vipper og høye hæler

Karakteren skal være vakker og forføre guttene. Skåber erfarte tidlig i innspillingen at man ikke kan spille vakker alene.

– Det er alle rundt som må spille at du er vakker, ved å snu seg og se på deg. Man kan ikke spille vakker alene. De smarteste jentene har skjønt det, sier hun.

Det morsomste ved å spille inn filmen forteller hun var alle overgangene. Fra å blunke med de lange øyenvippene så de treffer gutta i ansiktet, til å knuse vindu med brekkjern – som hun dessuten klarte på første forsøk.

– Publikum kommer til å få seg en god latter i tillegg til mye action. Jeg vil gjerne si at seerne kan se frem til de erotiske scenene med meg og Jøgge (Nils Jørgen Kaalstad, red.anm.), men jeg vet ikke om folk gleder seg over det, ler hun.

SEXSCENE: Linn Skåber og Nils Jørgen Kaalstad spiller inn sexscener. Foto:Robert S. Eik,VG

Stjernelag

Med seg på laget har hun blant annet Morten Ramm, Christian Skolmen, Jon Øigarden, Kristoffer Hivju, Nils Jørgen Kaastad, Bjarte Tjøstheim, Kåre Conradi, Hege Schøyen, Mariann Hole, Nicolaj Kopernikus med flere.

– Alle kollegene er vennene mine fra jeg var 18 år, så det ble reunion på filmsettet. En real gangsterfest!, sier Skåber.

Hun kan ikke fortelle for mye fra innspillingen, men røper likevel en liten hemmelighet:

– Skolmen brakk tannen på Morten Ramm! Er det sant? Gjett!

Hardtrening

44-åringen har hatt en streng personlig trener for å komme i toppform til rollen, men vil likevel ikke kalle seg treningsnarkoman.

Da hun reiste på ferie til Italia måtte hun jogge annenhver dag og spiste ikke pasta, litt vin ble det dog.

– Da jeg kom tilbake skulle jeg stolt vise treneren min hvor flink jeg hadde vært, så hadde jeg kun gått ned 400 gram, sier Skåber.

Hun hadde troen på å bli like tynn som gutta i Kon Tiki, men fant fort ut at det var lettere å sette fokuset på de lange beina, enn resten av kroppen.

– Nå er det jo slik at pappakroppen har blitt sexy, så jeg håper denne trenden når damene. At vi kan bli tjukke mammaer, ler hun.

Kjæresten

I februar ble Skåber kjæreste med Babel Fish-bassist Simon Malm.

– Simon er en kul, avslappet og kjekk fyr. Ikke rart man blir forelsket i han. Det som kanskje er litt rart er å bli blodfan av Babel Fish våren 2015, sa hun til VG da.

– Hva sier kjæresten om å se deg på skjermen som prostituert?

– Jeg viste han traileren i går, han sa det var kult. Men jeg var ikke der for å se reaksjonen hans, sier hun.

Vi kan glede oss til fremtiden, Skåber vil nemlig gjøre mer TV og film.

– Jeg vil jobbe med flinke folk som drømmer rart, sier hun.

– Kanskje blir jeg den kvinnelige, 44 år gamle, Spiderwoman. Neste gang ser dere meg hoppe fra vegg til vegg på Løkka. Det hadde vært en idé!, ler hun.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder