KJENT KARAKTER: Scarlett Johansson i rollen som Natasha Romanoff, Black Widow, i «Avengers: Age of Ultron» fra 2015. Foto: MARVEL / Jay Maidment

Hollywood-film til Sæbø: Dette vet vi

SÆBØ / OSLO (VG) Marvel-filmen «Black Widow» spilles i disse dager inn på Vestlandet, med Scarlett Johansson i hovedrollen.

 • Anniken Aronsen
 • Atle Jørstad Wergeland
 • Øystein David Johansen
 • Thor Benjamin Brekken

Artikkelen er over ett år gammel

I klassisk vestlandsk striregn tar den lille bygda Sæbø imot et stort filmteam fra Storbritannia og USA. Da VG ankom onsdag morgen ble en Fjord1 -ferge filmet fra luften fra et helikopter. På båten er Hollywood-stjernen Scarlett Johansson.

Fergen la til kai rundt 10.30, og på kaien sto det parkert en sort bil, sannsynligvis til filmens store stjerne. To menn i svarte dresser sto klare og bare et par paraplyer var å se, vi får tro det også var tiltenkt Johansson.

Den svarte bilen kjørte av gårde rundt 10.45, uten at det var lett å få øye på Johansson som var godt beskyttet.

Bygdas Joker-butikk er stengt av, for her skal det filmes senere onsdag. Skiltet med «stengt på grunn av filminnspilling» var oppe tidligere i dag og et titalls lokale frivillige passet på.

Filmet på Joker

Rett over 11.00 får VG beskjed om å flytte seg av den amerikanske innspillingslederen, slik at vi ikke havner rett i synet på «henne».

En ganske uglamorøs, for anledningen rødhåret Scarlett Johansson, kom etter hvert ut av den lokale Joker-butikken på Sæbø, gikk noen meter og kom tilbake, gjentatte ganger

Tålmodige statister måtte vente ute i striregnet på det rette signalet for sekundene som kanskje ender opp på film:

Filmentusiast David King tok bilde av en plakat med navnet «Blue Bayou» festet til en lastebil brukt i filmproduksjonen på Sæbø tirsdag, først omtalt av Møre-Nytt.

Sunnmørsposten fikk tirsdag tak i et bilde fra en bil, av det som trolig var Johansson på plass i Sæbø.

«Black Widow»

Allerede i februar skrev Comicbook.com at «Blue Bayou» er arbeidstittelen på den nye «Black Widow»-filmen.

Scarlett Johansson spiller hovedrollen som Natasha Romanoff, med kallenavnet «Black Widow», slik hun også gjør i for eksempel Avengers-filmene.

PÅ JOKER: Scarlett Johansen spilte onsdag inn en scene på Joker i Sæbø, som holdt stengt for anledningen. Foto: Øystein David Johansen/VG

les også

Avkrefter «James Bond»-innspilling i Sæbø

Comicbook.com beskriver plottet som at Romanoff blir gitt til KGB når hun blir født, noe som fører til at hun blir den perfekte agenten. Ved Sovjetunionens fall, prøver russiske myndigheter å drepe henne. I filmen er hun i New York, hvor hun lever som en leiesoldat, 15 år etter oppløsningen av Sovjetunionen.

INNSPILLING: Her spilte Scarlett Johansson inn en scene onsdag. Foto: Øystein David Johansen/VG

les også

Rune Temte etter Marvel-rollen: I ny stjernefilm

Det er også bekreftet at Florence Pugh, Rachel Weisz, David Harbour og O-T Fagbenle skal være med i «Black Widow», ifølge IMDB.

Filmen skal ifølge nettstedet være det man på engelsk kaller en standalone film, altså en frittstående film i Marvel-universet, i motsetning til Avengers-filmene som følger en handling over flere filmer.

les også

«Avengers: Endgame» slår alle kassarekorder

Arbeidstittel på filmen

Høyskolen i Volda-lærer Dave King var i området tirsdag for å se hva som skjedde. Han forteller til VG at sikkerheten var relativ lav, og at han derfor hadde mulighet til å ta et par bilder, blant annet av plakaten hvor det sto «Blue Bayou».

– Jeg er en stor Marvel-fan og fan av filmene. Jeg var allerede klar over at arbeidstittelen var «Blue Bayou», så jeg tok et kjapt bilde, forklarer han til VG.

Da han la ut bildet på bloggen sin, og etter det forteller han at det «eksploderte».

– Jeg antar at ansiktet mitt er på alle «wanted»-plakatene til Marvel nå, sier han og ler.

ARBEIDSTITTEL: Allerede i februar ble arbeidstittelen på «Black Widow»-filmen avslørt – «Blue Bayou». Dette bildet ble tatt tirsdag. Foto: Dave King/OutOfDavesHead.com

Regissør av filmen er Cate Shortland.

Comicbook.com skrev i februar at filmen skulle begynne innspillingen i starten av juni, trolig i Pinewood Studios i Storbritannia. Flere av kjøretøyene til filmproduksjonen har Pinewood Studios-logo – noe som nok var med på å forvirre TV 2 til å tro at James Bond skulle spilles inn Møre-bygda.

Linjeprodusent i produksjonsselskapet «True North», Per-Henry Borch, avkreftet overfor Dagbladet tidligere i uken at det var Bond-innspilling i Sæbø, men la til at det var en film av «internasjonalt kaliber» som skulle spilles inn.

– «James Bond»-fans og andre som setter seg i bilen og legger av gårde, vil bli skuffet. Derfor er det viktig at vi avkrefter dette, sier han til avisen.

les også

Filmanmeldelse «Avengers: Endgame»: Den sterkeste «Avengers»

Stenger fylkesvei 655 periodevis

VG har fått innsyn i korrespondansen mellom Ørsta kommune og TrueNorth Norway AS. Der fremkommer det at produksjonsselskapet har fått løyve til å legge til den kommunale kaia på Sæbø 28. og 29. mai.

Selskapet har også fått tillatelse fra Statens vegvesen til å stenge fylkesvei 655 mellom Sæbø og Ørsta periodevis onsdag.

Det opplyses også om at filminnspillingen vil finne sted i området rundt butikkene på torget i Sæbø, samt rundt fergekaien. Det varsles også om at det vil være helikoptertrafikk under innspillingsdagene.

PRODUKSJONSSELSKAP: Lastebilder med Pinewood Studioes var på plass i området. Foto: Dave King/OutOfDavesHead.com

Scarlett Johansson har tidligere vært i Norge. Her ankom hun Oslo Lufthavn i 2014:

Mer om

 1. Film
 2. James Bond
 3. Scarlett Johansson
 4. Hollywood
 5. Statens vegvesen
 6. Møre-Nytt
 7. Sæbø

Flere artikler

 1. Opplysninger til VG: Scarlett-scener forblir norske

 2. Fikk 50 millioner til Hollywood-film i Norge

 3. Spilte inn skilsmissefilm mens hun ble skilt: – Det er veldig personlig

 4. Hollywood i Åndalsnes: Scarlett Johansson lot stand-in gjøre grovjobben

 5. Scarlett Johansson best betalt av Hollywoods kvinner

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder