SLUTT: Amber Heard og Johnny Depp på filmpremiere i oktober i fjor. Foto: Reuters

Johnny Depp bekrefter bruddet

Kun én uke etter at han mistet moren sin, bekrefter Johnny Depp (52) at ekteskapet med Amber Heard (30) er over.

Artikkelen er over tre år gammel

Det er en tøff tid for Hollywood-veteranen. Fredag 20. mai døde moren hans, Betty Sue Palmer, etter lengre tids sykdom. Hun ble 81 år. En knapp uke senere kunne en rekke medier melde – vel å merke uten uttalelser fra paret selv – at Amber Heard har søkt om skilsmisse.

Håper på rask løsning

Via sin talsperson bekrefter Depp ett døgn senere at det 15 måneder lange ekteskapet er over. Han tar samtidig avstand fra det han beskriver som «en rekke falske rykter rundt bruddet». The Hollywood Reporter er blant dem som gjengir:

«Med tanke på ekteskapets korte varighet, og det nylige tragiske tapet av moren, vil Johnny ikke kommentere noen av de sensasjonspregede falske historiene, sladderen, feilinformasjonen og løgnene rundt sitt privatliv. Forhåpentlig vil det gå raskt å avslutte dette korte ekteskapet».

Blant annet har flere medier hevdet at de ikke hadde skrevet under noen ekteskapskontrakt før vielsen, og at Heard nå krever underholdsbidrag – samt at Depps familie skal ha hatt et svært anstrengt forhold til hans 22 år yngre kone.

KORT LYKKE: Depp og Heard giftet seg på nyåret i fjor. Her avbildet på «The Rum Diary»-premiere i 2011, lenge før de sto frem som par. Foto: AP

Depp har aldri vært den som utbroderer privatlivet i pressen. Han er heller ikke den som trives best med å sprade på røde løpere. Derfor er det også uvanlig med kunngjøringer som denne.

Oppdatert? Depps kone slapp fengsel

Nær moren

Depp skal ha vært svært knyttet til moren sin. I 2004, da han for første gang ble Oscar-nominert for sin rolle som kaptein Sparrow i «Pirates of The Caribbean», var hun med som hans følge.

Amber Heard og Johnny Depp møtte hverandre på settet til filmen «The Rum Diary» i 2011, men det gikk et helt år før Depp bekreftet at de to var blitt et par, til tross for at mediene i lengre tid hadde utpekt Heard som hans nye flamme.

Omtrent samtidig brøt Depp ut av et 14 år langt forhold med den franske skuespilleren og sangeren Vanessa Paradis (43).

Depp og Heard giftet seg for 15 måneder siden, men har ikke barn sammen. Han har barna Lily-Rose (17) og Jack (14) med Paradis.

Sett det? Depps supermodell-datter prikk lik mamma

Ekteskapet er Depps andre. Han giftet seg aldri med Paradis, men var gift med skuespiller Lori Anne Allison (58) fra 1983–1986. Heard har aldri før vært gift, men har stått åpent frem som bifil.

MAMMA: Johnny Depp hånd i hånd med moren Betty Sue Palmer og eks-samboer Vanessa Paradis på Oscar Awards i 2004. Foto: Reuters

Norskregissert Hollywood-film

Det siste året har Depp jobbet tett med norske Joachim Rønning og Espen Sandberg, som står for regien av den kommende sjørøverfilmen – «Pirates Of The Caribbean: Dead Men Tell No Tales».

Depps nyeste film, Disney-produksjonen «Alice Through The Looking Glass» hadde norsk premiere onsdag. Oppfølgeren til Tim Burton-suksessen «Alice in Wonderland» kan i tillegg til Depp skilte med tunge navn som Anne Hathaway og Helena Bonham Carter på plakaten.

Husker du? Johnny Depp fylte 50

Amber Heard slo gjennom i 2008 med sine roller i «Never Back Down» og «Pineapple Express», og har siden den gang spilt i filmer som «The Informers» og «Drive Angry». Den senere tiden har hun gjort seg bemerket i oppfølgerfilmen «Magic Mike XXL».

Johnny Depp: – Jeg trodde jeg skulle få sparken

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder