OVERRASKET: Rowan Atkinson er overrasket over at ikke bare barn, men også voksne hele tiden kaller han Mr. Bean. Nå kommer filmen hvor han spiller den klønete spionen Johnny English. Foto: AP

Lei av å bli kalt Mr. Bean

LONDON (VG) Komikerlegenden Rowan Atkinson opplever stadig at godt voksne folk kaller ham Mr. Bean.

Artikkelen er over åtte år gammel

Rowan Atkinson

Mannen med gummiansiktet drar en av sine grimaser da VG spør om han noen ganger blir lei av sin mest kjente rollefigur, før han sukker dypt:

Barnslige Mr. Bean

- Jeg prøver å ikke ta det for tungt. Jeg har alltid tenkt på Mr. Bean som et egoistisk, hevngjerrig barn. Han er en karakter jeg ikke ville spist middag med, sier Atkinson (56).

- Men det er ingen tvil om at jeg hvis jeg ville spille en seriøs rolle, så ville Mr. Bean være for mye bagasje å drasse på. Problemet er ikke meg, men hva publikum forventer, og hva de er villige til å akseptere at man gjør.

Etter å ha spilt noen roller han betegner som «halvseriøse», deriblant skurken «Fagin» i sceneversjonen av Oliver Twist, har Atkinson konstatert at han rett og slett ikke får tilbud om seriøse roller.

- Selv hvis de som står for produksjonen tror jeg ville spilt rollen bra, så kommer man ikke forbi at publikums forventning er at jeg skal være en barnslig karakter som kommer i trøbbel. Det er jo synd, for jeg er sikker på at det er roller der ute som jeg ville likt å spille.

Slipper ikke unna

Og heller ikke på fritiden slipper han unna rollefiguren: Mange han møter tror rett og slett at han er Mr. Bean, eller de spøker med det.

- Folk kaller meg Mr. Bean oftere enn mitt ekte navn. Og ikke bare barn, som tror at jeg er ham, men også voksne, noe som er overraskende, for de må jo vite at jeg heter noe annet.

- Det som er bra med det, er at siden folk kjenner meg som Mr. Bean, kan jeg holde privatpersonen Rowan Atkinson unna offentligheten. Og selvsagt er jeg takknemlig for at rollefiguren fortsatt er så høyt elsket, fortsetter han.

Atkinson mener den klomsete spionen «Johnny English», som han nå er filmaktuell med, er en litt annerledes karakter - selv om anmeldere verden rundt, også i VG, mener eplet ikke har falt langt fra stammen.

I «Johnny English Reborn», spiller han mot en annen skuespiller som for alltid vil bli husket for én ikonisk rolle: Gillian Anderson, bedre kjent som FBI-agent Dana Scully fra X-Files.

- Det er faktisk første gang siden X-Files at jeg har sagt ja til å ta en annen rolle som agent. Det er frustrerende at noen tror at jeg bare kan spille rollen som Scully, sier Anderson (43) til VG.

FLERE NYHETER PÅ RAMPELYS

FØLG RAMPELYS PÅ FACEBOOK

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder