MØTER I FILMBYEN: Aksel Hennie har fått møter med viktige bransjefolk i USA etter buzzen rundt «Hodejegerne». Foto: VG/Nordisk Film

Roger Brown åpner amerikanske dører for Hennie

Suksessen med «Hodejegerne» og rollen som Roger Brown har gjort Aksel Hennie attraktiv også utenlands.

  • Øystein David Johansen

Artikkelen er over åtte år gammel

- Jeg har vært mye i Los Angeles den siste tiden, det er et enormt buzz rundt filmen der. Det åpner masse dører for oss norske som er der, og det er gøy, sier Aksel Hennie til VG Nett.

- Foreløpig får jeg møter jeg bare kunne drømt om før den filmen ble laget, fortsetter han.

Filmen, som for lengst har spilt ferdig på norske kinoer, lever nå sitt eget liv utenfor landets grenser, og gjorde det svært godt i Australia i åpningsuken, som VG Nett skrev om i går.

Produsent Asle Vatn sier han mer eller mindre har sluppet tak i filmen, og lar distributørene i de respektive land ta seg av den.

- Jeg er veldig spent på den tyske premieren, som vi tror kan være et stort marked for filmen. Deretter er det USA og Storbritannia 12. april, sier Vatn.

Allerede 21. mars skal «Hodejegerne» vises i Storbritannia på en spesialvisning med 1400 inviterte i salen i Jameson Cult filmclub på Saatchi Gallery på Londons vestkant.

Aksel Hennie, som for tiden er å se på DVD her i Norge i sin første engelsktalende film «Age of Heroes», har foreløpig ikke skrevet under noen kontrakt i USA, men tar det hele med ro:

- Hva møtene bringer med seg vet man ikke, men foreløpig har det vært mange kule møter med bra bekjentskaper. Jeg har ikke noe dårlig tid med dette, avslutter han.

ENGELSKSPRÅKLIG DEBUT: Aksel Hennie og Sean Bean i «Age of Heroes». Foto: VG

Les også

Mer om

  1. Hollywood

Flere artikler

  1. «Hodejegerne» til topps i Australia

  2. «Hodejegerne»-suksess i USA

  3. «Hodejegerne» tjente over 3,5 millioner på tre dager

  4. «Hodejegerne» nominert til «britenes Oscar»

  5. Aksel Hennie: - Vil elske Wahlberg som Roger Brown

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder