I INDIA: Kronprinsesse Mette-Marit ble mottatt på tradisjonelt, lokalt vis da hun sammen med Kronprinsen ankom Taj Mahal i Mumbai søndag kveld. Foto: Scanpix

I INDIA: Kronprinsesse Mette-Marit ble mottatt på tradisjonelt, lokalt vis da hun sammen med Kronprinsen ankom Taj Mahal i Mumbai søndag kveld. Foto: Scanpix

Vil ha Mette-Marit til Bollywood

- Jeg skulle gjerne hatt kronprinsesse Mette-Marit med i en film, gjerne i en av drømmesekvensene, sukker en av Indias store filmskapere innen Bollywood-sjangeren.

ARTIKKELEN ER OVER 12 ÅR GAMMEL

- Men det blir vel med drømmen, sier han.

Nikhil Panchamiya er en av deltakerne på det norsk-indiske filmseminaret for filmprodusenter som arrangeres i Mumbai i forbindelse med kronprinsparets besøk i India.

Kronprinsesse Mette-Marit åpnet seminaret mandag og fortalte i sin tale at hun er spesielt interessert i film.

- I India produseres det imponerende 1.000 filmer eller mer i året, mens det i Norge bare blir laget rundt 20, sa Mette-Marit og understreket at indiske filmer har et publikum som Norge bare kan drømme om.

I talen gikk hun også utenom manuskriptet og snakket blant annet varmt om to norske filmer som hadde gjort sterkt inntrykk på henne, «Alt om min far» og Oscar-nominerte «Reprise».

Hun fortalte også om den raskt økende interessen for indisk film i Norge og den norske Bollywood-festivalen i Oslo.

Glamour

I Mumbai lages det filmer på nasjonalspråket hindi, og de fleste er thrillere eller romantiske filmer med virkelighetsflukt og fantasi - såkalte drømmesekvenser med glamour og drama.

Nikhil Panchamiya skulle gjerne ha spilt inn noen av disse drømmesekvensene i Norge, der han har vært besøk for å orientere seg om muligheten for slike innspillinger.

- Norge overgår det meste av det jeg har sett av verden, og jeg har sett mange steder, og jeg kunne gjerne tenke meg å spille inn scener både i Nord-Norge, ved fjordene på Vestlandet og i den vakre Flåmsdalen. Men Norge er altfor dyrt til at det kan være et alternativ, sier filmskaperen til NTB.

Fagseminar

I november arrangeres det norsk filmuke i byene Mumbai og Kolkata der filmene «Sofies verden», «Hawaii Oslo», «Vinterkyss», «Himmelfall», «En folkefiende», «UNO», «Telegrafisten» og kortfilmen «Sniffer» skal vises.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder