SKREKKFILM: Lulu Wilson som Linda med dukken Annabelle i «Annabelle 2: Creation». Foto: SF Studios

Besatt dukke skremmer fart i kinobesøket i sommer

«Annabelle 2: Creation» har fått fart på billettsalget i en
ellers søvnig kinosommer i USA. Skrekk-oppfølgeren spilte inn 280 millioner kroner over helgen.

ARTIKKELEN ER OVER TO ÅR GAMMEL

«Annabelle 2» er en oppfølger av «Annabelle» (2014), som igjen var avgreinet fra «The Conjuring»(2013). Sistnevnte er en kritikerrost skrekkfilm mange mente blåste nytt liv i slitne skrekk-klisjeer.

Les VGs anmeldelse her: Ypperlig håndverk

Ifølge nyhetsbyrået AP hjelper «Annabelle 2» på billettsalget i spesielt dårlige august. Skrekkfilmen er også laget på det som i Hollywood-divisjonen regnes som et veldig lite budsjett: 15 millioner dollar, eller rundt 120 millioner kroner.

Har du lest: Gigantflopp for gigantfilm

I helgen spilte den inn 35 millioner dollar i Nord-Amerika, eller rundt 280 millioner kroner. Ifølge Box Office Mojo har den spilt inn 72 millioner, eller 676 millioner kroner, på verdensbasis siden premieren 11. august.

NYE OFRE: Talitha Bateman som Janice og Stephanie Sigman som søster Charlotte i «Annabelle 2: Creation». Foto: Justin Lubin SF Studios

På andreplass i USA denne helgen følger Christopher Nolans krigsepos «Dunkirk», som har spilt inn 1,2 milliarder kroner siden premieren 21. juli. På verdensbasis har den spilt inn 2,9 milliarder.

Fikk du med deg: Norskregissert «Pirates»-film har spilt inn 6,4 milliarder

Men en god start for «Annabelle 2» betyr ikke at besøket i sommer er bra. Ifølge AP er kinobesøket så langt 11 prosent under sommeren 2016.

Miranda Otto og Anthony LaPaglia er blant skuespillerne i «Annabelle 2», som handler om en dukkemaker og hans kone som flere år etter datterens tragiske død inviterer en nonne og flere barnehjemsjenter til å bo hos dem. Dermed blir de nye beboerne mål for den besatte dukken Annabelle.

Les også: Paul McCartney med «hemmelig» rolle i «Pirates»

I Norge hadde filmen også premiere fredag 11. august. Kinotallene for helgen ligger på totalt 45.952 besøkende. I juli var også besøkstallene i Norge dårligere enn i fjor, ifølge Film & Kino.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder