FRI: Cameron Douglas er løslatt fra fengsel etter å ha sonet syv år bak murene - mer enn to av dem i isolat. Dette bildet av far og sønn er fra 2009, samme år som Cameron ble arrestert. Foto: Gabriel Bouys Afp

Michael Douglas' sønn løslatt etter syv år i fengsel

Etter nesten syv år i fengsel for narkotikaforbrytelser, er Michael Douglas' sønn Cameron løslatt i all stillhet.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Det er britiske Independent som skriver dette. Cameron, som er Douglas eldste barn, ble i 2010 dømt til fem års fengsel for besittelse av heroin og for å ha distribuert store mengder metamfetamin og kokain.

– Jeg tror at Cameron nå får en sjanse til å starte et nytt liv, og at han selv er klar over det. Han ville ellers komme til å dø, eller noen ville drept ham. Etter min oppfatning får han nå tiden han trenger til å bygge seg opp igjen og starte friskt, uttalte en optimistisk pappa Douglas etter at dommen mot sønnen var falt.

Bakgrunn: Michael Douglas' sønn narkotatt

Men etter at Cameron noe senere også tilsto at han hadde smuglet narkotika inn i fengselet ble straffen forlenget med to år – og han måtte sone deler av straffen isolat. Egentlig skulle ikke Cameron vært løslatt før i 2018. Han bor nå på et rehabiliteringshjem i Brooklyn.

Fikk du med deg denne? Kreftsyk Michael Douglas krangler med Camerons mor

Pappa Michael har støttet sin sønn hele veien og har jevnlig besøkt ham i fengselet. Han har kjempet hardt for at sønnen skulle slippe ut av isolasjon og han har vært en skarp kritiker av det amerikanske fengselssystemet. Blant annet benyttet han takketalen da han fikk en Emmy-pris i 2013:

– Til å begynne med var jeg naturligvis skuffet over min egen sønn. Men nå er jeg kommet dit at jeg blitt skuffet over systemet. Trår du feil straffer de deg, i min sønns tilfelle betyr det at han har sittet i isolat i over to år, sa Douglas blant annet.

Michael Douglas har hele veien snakket varmt om sønnen som han fikk sammen med ekskona, skuespiller Diandra Douglas. De to ble skilt i 2000 etter 18 års ekteskap etter et skilsmisseoppgjør som lenge lå på ti på topp over de dyreste skilsmissene i Hollywood.

Les også: Michael Douglas glad for sønnens fengselsstraff

– Han er en flott ung mann. Jeg ville aldri støttet ham hvis jeg ikke mente det, har Douglas sagt samtidig som han har innrømmet at han også har klandret seg selv.

– Jeg har påtatt meg skylden som en dårlig far, hvis det å være en dårlig far betyr å jobbe vettet av seg i et forsøk på å skape seg en karriere. Da jeg fikk Cameron, var jeg i starten av karrieren min, forteller Douglas og legger til at han i den perioden derfor var veldig mye borte fra hjemmet.

Mandag uttalte en representant for Michael Douglas at han ikke hadde noen kommentar til at sønnen nå er løslatt.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder