SKREKKSCNEARIO: Så store er dinosaurene som nå auksjoneres bort. Her i en scenen fra filmen. Foto:United International Pictures,

Nå kan filmdinosaurene bli dine

De skremte vettet av kinopublikum i 1993. Nå selges «Jurassic Park»-monstrene på auksjon.

ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

Eksterne lenker

Hollywood Auction 65 | Profiles in History

Ti av de enorme modellene som ble verdensberømte i Steven Spielberg-klassikeren «Jurassic Park» går under hammeren 17. oktober.

Blant klenodiene som nå kan havne i et privathjem, er hodet til den fryktede Tyrannosaurus Rex og en liten Tyrannosaurus-baby. To Velociraptors i full størrelse skal også skifte eier. Det samme skal hodet til Triceratops.

BABY: Et mindre skrekkinngytende eksemplar. Foto:Profiles In History/Facebook,

Interesserte kjøpere må ha stort hus og spekket lommebok – og kanskje også være innstilt på å sette en skikkelig støkk i intetanende gjester.

Håndmalt

Ifølge Daily Mail regner det amerikanske auksjonshuset Profiles In History med at dinosaurene vil gå for over en million kroner.

– Disse figurene, som er legemliggjøringen av kreativitet og talent, tilbys nå til offentligheten for aller første gang, sier Joe Maddalena, talsperson for Profiles In History, til avisen.

Dinosaurene er laget av skum-lateks og er håndmalt til minste detalj. Hodet til den enorme Brachiosaurus

HODET SELGES: Regissør Steven Spielberg foran Triceratops i 1993. Hodet til denne monstergiganten kan nå bli ditt. Foto:United International Pictures,

Fram til nå har alle ti dinosaurene tilhørt Don Lessem og stått utstilt på museet til hans selskap Dino Don Inc.

LES OGSÅ:«Jurassic Park»-stjerne er død

KLENODIUM: Denne går under hammeren. Foto:Profiles in History/Facebook,

Universal Studios meldte i fjor høst at det kommer en fjerde film i kassasuksess-serien. «Jurassic World», som filmen skal hete, får premiere 12. juni 2015.

Steven Spielberg skal også denne gangen produsere «Jurassic»-eventyret, mens Colin Trevorrow står for regien. De som syntes at «Jurassic Park» i 1993 var skremmende nok, må belage seg på enda heftigere kost denne gangen – siden filmen blir i 3D.

Besøk auksjonshuset facebook-side her

FLERE NYHETER PÅ RAMPELYS

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder