POPULÆR: Publikum har ikke sett det siste av Elsa og de andre «Frost»-stjernene.

POPULÆR: Publikum har ikke sett det siste av Elsa og de andre «Frost»-stjernene. Foto:Daram,Ap

Jo da, det blir ny «Frozen»-film

Etter mange spekulasjoner kunngjorde Disney torsdag at «Frozen 2» er i anmarsj.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Nå er det endelig bekreftet. Tidenes desidert mest innbringende animasjonseventyr - «Frost» som det heter på norsk - fortsetter.

Selv om skuespiller Idina Menzel (som gir stemme til Elsa) allerede før jul lekket til britiske medier at oppfølgeren er på vei, skal regissøreneChris Buck og Jennifer Lee ha holdt tilbake.

Ikke pause likevel

Så sent som tidligere denne måneden uttalte Buck til Huffington Post at de skulle ha «Frozen»-pause.

Etter å ha moret seg med å lage mini-fortsettelsen «Frozen Fever», mente regissøren at det var greit å ta litt fri fra «Frost»-verdenen.

– Det var virkelig gøy å lage en kortfilm og vende tilbake til disse skikkelsene vi elsker uten å ha presset på oss om å lage en stor oppfølger, uttalte han.

Men torsdag skal Disney ifølge Huffington Post ha informert selskapets aksjonærer på årsmøtet i San Fransisco at «Frozen 2» er bekreftet og under arbeid.

Blant dem som er fornøyd over at katta nå er ute av sekken, er skuespiller Kirsten Bell, som gir stemme til Anna i filmen.

«Dreams really do come 2!!!», twitrer hun sammen med et bilde av seg selv hvilende på en pute av is.

DISKUTER: Hva er dine forventninger til oppfølgeren? Si din mening i kommentarfeltet.

Når oppfølgeren får premiere, er uvisst.

10 milliarder

«Frost», som vant to Oscar-statuetter i 2014, skal ha spilt inn over ti milliarder kroner på verdensbasis.

I Norge trakk hele 140.000 nordmenn ut av stua bare på de fire første visningsdagene i jula 2013. VGs anmelder var imidlertid ikke imponert over filmen og ga den terningkast tre.

NORSK LANDSKAP: Byen Arendelle i «Frost» på sommeren. Foto:THE WALT DISNEY COMPANY,

Filmen hentet inspirasjon til landskapet fra Norg, og skal ha medvirket til en tredobling av besøket på Visit Norways amerikanske nettportal i månedene etter premieren. Innovasjon Norge samarbeidet med Disney og tok dem med på omvisning Norge rundt for å bli inspirert.

Rollefigurene i «Frost» har navn som Sven, Anna og Olaf, og handlingen utspilles i småbyen Arendelle. Vi ser stavkirker, troll, fjordhester, nordlys og bunader, og hører samisk joik. I en sekvens selges også lutefisk på glass.

Det er uvisst hvor mye penger avtalen mellom Disney og Innovasjon Norge var verdt, men den gikk ut på at norske reiselivsaktører som selger ferielandet Norge får bruke filmen i sin markedsføringsstrategi.

Disney har også skreddersydd turer til Norge med «Frost»-tema, som starter på 33.000 kroner.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder