STJÅLNE IDEER?: Bilde fra filmen «Cabin in the Woods». Foto:,Norsk Filmdistribusjon

«Avengers»-regissør saksøkes for idé-tyveri

En forfatter mener Joss Whedon rappet hele historien fra en
bok han skrev for å lage skrekkfilm-hiten «Cabin in the Woods».

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Joss Whedon er neste uke premiereklar med «Avengers: Age of Ultron». I 2012 skrev han sammen med Drew Goddard manus til skrekkfilmen «Cabin in the Woods», som ble en suksess på kino.

SAKSØKES: Joss Whedon har premiere på den nye «Avengers»-filmen neste uke, samtidig som han har fått et søksmål i fanget. Foto:Robyn Beck,Afp

Men ideene var ifølge TMZ ikke deres egne. Forfatteren Peter Gallagher saksøker nå manusforfatterduoen fordi han registrerte en bok hos Writers Guild, (manusforfatterforbundet) fem år før filmen kom. Her finnes en rekke likheter med handlingen i filmen, mener forfatteren. Likhetene kan dog virke ganske generelle, her er noen av de kjendisnettsiden TMZ.com lister opp:

– Fem venner, tre menn, to kvinner i alderen 17 til 22 år.

– I boken heter jentene Julie og Dura, i filmen heter de to Jules og Dana.

– Handlingen foregår i en hytte i skogen.

– Spoiler-advarsel: Begge har en omdreining i historien hvor man finner ut at filmkarakterene blir manipulert som deltakere i et reality-show og filmet.

Gallagher hevder det er 25 lignende scener. Boken er det ikke mange som har lest, men ifølge forfatteren selv pleide han å selge den på gata i Santa Monica hvor også Wheadon bor…

Gallaghers krav er på minst 10 millioner dollar.

«Cabin in The Woods» hadde norsk premiere i 2012 og fikk terningkast 5 av VGs anmelder.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder