POPULÆR I HOLLYWOOD: Norske Morten Tyldum, her backstage under Hollywood Film Awards tidligere i høst. Foto:Danny Moloshok,Reuters

Deadline.com: Tyldum aktuell som «Star Trek»-regissør

Nordmannen skal være aktuell for å overta registolen til
storfilmen «Star Trek 3».

Artikkelen er over fem år gammel

Tyldum er for tiden norgesaktuell med «The Imitation Game», som forrige uke mottok hele fem Golden Globe-nominasjoner.

At han er et hett navn i Hollywood er en kjent sak, og nå nevnes han i forbindelse med et enda større prosjekt. Populære JJ Abrams regisserte de to første Star Trek-filmene, men han har hendene fulle med den nye Star Wars-filmen.

Opprinnelig skulle Robert Orci regissere «Star Trek 3», men han har trukket seg. Ifølge velinformerte Deadline.com står kampen nå mellom fem toppregissører til å overta jobben, og en av dem er Morten Tyldum.

I tillegg til nordmannen er disse regissørene aktuelle: Rupert Wyatt regissøren av «Rise of the Planet of the Apes», svenske Daniel Espinosa, som lagde «Snabba cash», Justin Lin som regisserte «Fast & Furious» og Duncan Jones som lagde «Source Code».

Tyldum har uansett sikret seg mer enn nok jobb i tiden fremover. Han har signert for filmen «Pattern Recognition», basert på en William Gibson roman. Han er også aktuell for filmenen «Ghostman», «Chain of Events» og «The Disciple Program».

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder