Hvilken dag er det i dag?

Forvarsel (Premonition)

Regi: Mennan Yapo, USA, Genre: Déjà vu thriller. Aldersgrense: 11 år

  • Atle boysen
ARTIKKELEN ER OVER 12 ÅR GAMMEL
VG:s terninger viser 2 prikker

Det er dagen da filmer med videosjappas tilbudsbøtte som destinasjon av en eller annen grunn sporer av og får kinopremiere

Med: Sandra Bullock, Julian McMahon, Peter Stormare, Shyann McClure, Courtney Taylor Burness

OM: Linda (Bullock) lever det lykkelige forstadsliv med Jim (McMahon) og to barn (McClure og Burness) inntil den dag da sheriffen banker på og forteller at Jim har omkommet i en bilulykke. Av en eller annen grunn fører dette til at Linda våkner på dager i feil rekkefølge denne skjebnesvangre uke. Dette gir henne mulighet til å forandre på skjebnens dystre gang, eller...?

DOM: Dillete vissvass. Bullock kaver rundt i et lett forvirrende oppkok av déjà vu klisjéer, Peter Stormare er semiunderholdende som en lite tillitvekkende psykiater, og resten av karakterene er standard såpeoperasjabloner i forstadsland. Det eneste genuint skumle er alle de avsindige SUVene som fyller hvert eksteriørbilde. Og sluttpoenget eller moralen i denne er som så (slutt å lese nå om du ikke vil vite hva): Hvis din ektemann omkommer i et flammehav på motorveien gjør det egentlig ikke så mye, så lenge han bare har fått sagt et slapt "I love you" først, og ikke spekulerer på utroskap i dødsøyeblikket. Uha.
På videomarkedet er det allerede flust av thrillere hvor kvinner som på dramatisk vis har mistet mann og/eller barn opplever overnaturlige ting som enten har en positivt forløsende effekt, eller sender dem inn i lallende sinnsykdom. Denne variasjonen har absolutt ingen elementer som skiller den fra direkte-til-videohopen, så filmens største mysterium er og blir hvordan den har klart å havne på kino.

Atle H. Boysen

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder