Magisk natt for «Ringenes herre»

(VG Nett) «Ringenes herre» håvet inn fem priser, mens Harry Potter ikke vant noe under Bafta Awards i London søndag kveld.

Artikkelen er over 18 år gammel

Det var glitter og høy champagneføring under gårsdagens prisdryss i regi av British Academy of Film and Television Arts Fellowship (BAFTA) i den engelske hovedstaden. Utenfor strømmet regnet ned, og pressefotografene dekket seg til med plast for å ha tørre linser da stjernene ankom - delvis skjult under paraplyer.

Filmmusikalen «Moulin Rouge», som på forhånd hadde vinnersjanser i 13 kategorier, vant tre priser - for beste mannlige birolle (Jim Broadbent), beste lyd og beste musikk. Nicole Kidman måtte imidlertid se seg slått av Judi Dench i kampen om beste kvinnelige skuespiller.

Dench vant statuetten for innsatsen i filmen «Iris».

Også Crowe var henrykt:

- Jeg elsker jobben min, men jeg tror ikke jeg gør den så bra. Men fortsett gjerne med å være uenige med meg! sa skuespilleren som i likhet med Dench er nominert til Oscar for de samme rollene.

Beste britiske

Den franske filmen «Amelie», en av filmene som norske «Elling» skal kjempe mot under Oscar-utdelingen 24. mars, vant to priser. Vant gjorde også «Gasford Park», som blant annet danket ut «Iris» i kampen om trofeet for beste britiske film.

- Dette er det største som har hendt meg innen filmen, sa regissør Robert Altman.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder