Arnold på krigsstien - igjen

«COLLATERAL DAMAGE»

Regi: Andrew Davis. Med: Arnold Schwarzenegger, Francesca Neri, Elias Koteas, Tyler Posey, John Turturro. Action - 15 år, frarådes under 15.

For det første, fordi han ikke skal snakke mye med sin lespende, østerrikske slang før temmelig mye virker nokså parodisk.

For det andre, på grunn av hans voldsomme fysikk og tidligere meritter på lerretet, er det uhyre vanskelig å tro på ham utenom den slagne action-vei; hans egen. Og han er lenge for «myk» i denne filmen.

Arnold spiller nemlig en brannmann, hvis kone og sønn blir drept i et bombeattentat. Besatt av hevntanker forfølger han attentatmannen dypt inn i Colombias narko-besatte jungel.

Det er ikke særlig realistisk, heller, for så vidt. Uten at de´t er totalt avgjørende. Og en del skikkelig film- og actionhåndverk redder en del mot slutten.

Filmen er for øvrig «gammel»; en av de mange amerikanske filmene som fikk sin premieðre utsatt på grunn av terrorangrepet mot World Trade Center 11. september. Terror mot brannmenn har vært følsomme greier . . .

Alt i alt forblir filmen en merkelig bastard, der Arnold S. ikke riktig passer inn.

JON SELÅS

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder