KRITISK: Joyce Carol Oates mener det var dumt av Steven Spielberg å drepe dinosauren i bildet. Problemet er at dinosaurene ikke eksisterer, og at den på bildet er falsk.

KRITISK: Joyce Carol Oates mener det var dumt av Steven Spielberg å drepe dinosauren i bildet. Problemet er at dinosaurene ikke eksisterer, og at den på bildet er falsk. Foto:,Ap, AFP

Forfatter ut mot Spielberg etter dinosaurbilde

Er det på tide med en lov som beskytter dinosaurene? Det mener forfatteren Joyce Carol Oates.

Felicia Alvsing
ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Mens hele verden venter i spenning på fredagens verdenspremiere av «Jurassic World», har noen også funnet tid til å ha det litt morsomt. På et ikonisk bilde fra innspillingen av suksessfilmene «Jurassic Park» poserer regissør Steven Spielberg med en av de gigantiske falske dinosaurene som ble brukt under innspillingen.

Foto:,Skjermdump, Twitter

Bildet begynte nylig å sirkulere i sosiale medier, og da var det flere som trodde at dinosauren var et ekte dyr. Og tirsdag slang den anerkjente forfatteren Joyce Carol Oates seg med i diskusjonen med litt kritikk.

Filmanmeldelse: Dinosaurene lever(er)!

«Så barbarisk at dette fortsatt er tillatt. Finnes det ingen lover som beskytter uansett hvor dette er», skrev hun på Twitter.

Det tok ikke lang til før meldingen hennes fikk det til å koke over på Twitter.

«Jeg tror Alzheimers eller demens begynner å sette sine spor i henne», skrev en bruker.

«Så mange #JoyceCarolOates vitser i hodet nå», skriver en annen.

«#JoyceCarolOates har funnet opp en en helt ny form for dumhet. Hun er en forfatter?!?! Jeg antar at hun ikke gjør NOE research», skriver en tredje.

«En idiotisk dame twitret et bilde hvor hun fordømmer Spielberg for å ha drept en dinosaur. Lol. For en idiot hun er», skriver en annen person.

Joyce Carol Oates hevder til Newsweek at det hele var en spøk.

Har du lest? Derfor ga VGs anmelder «Jurassic Park» terningkast 1

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder