KLEDD OPP I 60-TALLSSTIL: Hvitmalt Gjerde som «The Snowflakes» i filmen «Beatles». Innfelt slik de ser ut til vanlig. Foto: Egon Endrényi - Storm Rosenberg AS/Synne Bønes
KLEDD OPP I 60-TALLSSTIL: Hvitmalt Gjerde som «The Snowflakes» i filmen «Beatles». Innfelt slik de ser ut til vanlig. Foto: Egon Endrényi - Storm Rosenberg AS/Synne Bønes

Bergensband skifter navn for filmrolle i «Beatles»

FILM

Kritikerroste Hvitmalt Gjerde portretterer gruppa The Snowflakes i «Beatles»-filmen. Men skuespillet gikk så dårlig at de trengte et ekstra juksemedlem.

Publisert:

Bandet som brakdebuterte i fjor dukker opp igjen i filmen «Beatles». Ingen som har lest boken vil glemme bandet The Snowflakes som de fire gutta Kim, Ola, Gunnar og Seb ser opp til med store øyne. Bergensbandet portretterer den fiktive 60-tallsgruppen i filmen.

- Det var forfriskende å ikke være Hvitmalt Gjerde en liten stund. Men vi har laget låtene som blir spilt i filmen selv, så det var ikke så «far out», sier vokalist Johannes Fjeldstad.

- Vi fikk bare litt mer autentiske 60-tallsklær, legger trommis Sturla Kverneng til.

Les også: Slik blir mursteinsromanen «Beatles» film

Men selv om guttene kan spille opp til dans i filmen, blir det ikke særlig til skuespill på Hvitmalt Gjerde.

- Vi fikk med et ekstra medlem i bandet til filmen. Han er skuespiller, så han tok seg av replikkene. Vi prøvde, men det var ikke så veldig suksessfullt, sier Johannes.

Han og Sturla er rimelig ærlige om de manglende skuespilleregenskapene.

- Vi ble sjekket, men fikk det ikke til. Vi måtte snakke østlandsk en og en på et rom, det var ikke helt vellykket. Husk at vi er musikere først og fremst, dernest medmennesker, og så filmstjerner, fleiper Sturla.

Musikkansvarlig for «Beatles», Johan Husvik, sier det var en utfordring å finne ut hvordan man skulle løse oppgaven med å portrettere The Snowflakes i filmen.

- Det åpenbare ville være at vi castet noen skuespillere som så riktig ut og at de spilte playback til en cover-låt fra 60-tallet. Men boka er jo ganske tydelig på at The Snowflakes var et band som Kim, Seb, Ola og Gunnar ser opp til og at de er såpass kule at det gir en viss ærefrykt hos karakterene.

- Da jeg hørte Hvitmalt Gjerde på by:Larm så falt bitene på plass, forteller Husvik, som trekker frem bandets tydelige 60-talls estetikk i musikken.

Han smilte fornøyd da bergensbandet takket ja.

- På den måten kan vi som publikum i 2014 relatere oss til den følelsen som karakterene i filmen har når året er 1967: Det låter tøft, tidsriktig, på en måte som moderne publikum forstår.

Bandet har laget fem låter som er med i filmen. En av dem «Et kyss til» gis ut som digital singel fredag, under bandets opprinnelige navn Hvitmalt Gjerde¿

Her kan du lese mer om