BITTER STRID: Ryan Wiik (foran) kjempet en lang, men forgjeves kamp mot Tasmin Lucia-Khan og WR Entertainment – selskapet han gründet, men som han til slutt ble kastet ut av. Foto: Frode Hansen

Morgan Kane: Rettighetene tilbake til Hallbing

Filmrettighetene til Morgan Kane-bokserien går tilbake til forfatteren Kjell Hallbings sønn etter at selskapet som forvaltet rettighetene, WR Entertainment, gikk konkurs i fjor.

 • Stein Østbø

Det bekrefter bobestyrer Arne Seemann Berg i en e-post til VG.

– Konkursboet har trukket den konklusjon at boet ikke ville ha rett til å overdra rettighetene, slik at disse nå ligger fullt og helt hos Hallbing, skriver Seemann Berg i e-posten.

Morgan Kane-forfatterens sønn, Kjell Ørnulv Hallbing, er svært tilfreds med å være sikret rettighetene til sin fars åndsverk.

– Etter dialog med «boet» er det konkludert med at rettighetene til utnyttelse av min fars åndsverk, som WR hadde, er tilbake hos meg og familien Hallbing, skriver Kjell Ørnulv Hallbing i en melding til VG.

Brukte over 30 millioner og syv år i forsøket på å lage Hollywood-film av Morgan Kane - se VGs dokumentar om den utrolige striden her!

WR Entertainment i Hollywood hadde i årevis arbeidet med å lage en Morgan Kane-film, men dette strandet etter en opprivende konflikt mellom gründeren av selskapet, Ryan Wiik, og den siste toppledelsen i selskapet, representert ved administrerende direktør Tasmin Lucia-Khan.

Krangelen endte i flere søksmål, motsøksmål og rettssaker der Wiik blant annet ble ekskludert fra selskapet og senere ga fra seg sine gjenværende 18, 7 millioner aksjer i selskapet gjennom et forlik med den nye ledelsen i WR Entertainment.

Partene ble med dette forliket også enige om at alle pågående rettstvister dem i mellom ble lagt til side, og at de skulle dekke sine egne saksomkostninger.

les også

Morgan Kane-selskapet nær avvikling

I mars i fjor ble det kjent at WR Entertainment hadde brukt alle sine likvider – opp mot 13 millioner kroner – i rettssakene mot Ryan Wiik og den tidligere administrerende direktøren James Cardwell.

Til slutt var konkursen uunngåelig, og det har vært uklart inntil denne uken om Hallbing-familien måtte se filmrettighetene gå dukken i konkursen.

les også

Forlik i Morgan Kane-saken

– Det har vært en betydelig usikkerhet om i hvilken utstrekning konkursboet har hatt rett til å videreselge de rettigheter selskapet har hatt. Dette har hatt sammenheng med at rettighetene kan være bortfalt som følge av selskapets mislighold av avtalen med Hallbing, og som følge av de mer generelle begrensningene for overdragelse som følger av åndsverkloven, skriver bobestyrer Arne Seemann Berg til VG og legger til at granskingen av hva som har foregått nå vil fullføres i løpet av året.

les også

Anken avvist for Morgan Kane-gründer

På VGs spørsmål om det har vært andre interessenter til å kjøpe filmrettighetene til Morgan Kane-bokserien og hva planene nå er, svarer Kjell Ørnulv Hallbing dette:

– Det er, og har alltid vært, interesse for bruk av rettighetene. Jeg vil bruke noe tid på å vurdere videre utnyttelse av disse.

Mer om

 1. WR Entertainment
 2. Konkurs
 3. Rettigheter
 4. Ryan Wiik
 5. Hollywood

Flere artikler

 1. Populære Instagram-kontoer beskyldes for plagiat

 2. Dagens viktigste nyheter

 3. Ben Stiller skal regissere Nesbø-film

 4. Liz Hurley knust over Steve Bings død

 5. Steve Bings dødsårsak klar

Fra andre aviser

 1. Dette skjer når en bedrift går konkurs

  Aftenposten
 2. Helomvending for Barnas Hus i lagmannsretten: Slipper millionskrell til Moods’ konkursbo

  Aftenposten
 3. «Hele» Norges skolefotograf kontaktet kunder etter konkurs: – Kan være straffbart

  Aftenposten
 4. Nå gjør flere som Morten Edvardsen Nilsen (27): Slo egen arbeidsgiver konkurs

  Aftenposten
 5. Stadig flere mister jobben på grunn av konkurs

  Aftenposten
 6. Flere bemanningsbyråer går over ende: 600 ansatte har lønnskrav mot konkursrammet selskap

  Aftenposten

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder