I TRØBBEL: Sylvester Stallone sammen med et par medspillerne i «The Expendables». Foto: Euforia Film

Saksøker Stallone for tyveri

(VG Nett) Actionhelten beskyldes for å ha stjålet deler av manuset til «The Expendables».

ARTIKKELEN ER OVER ÅTTE ÅR GAMMEL

Manusforfatteren Marcus Webb mener Stallone nemlig har stjålet deler manuset som ble til filmen «The Expendables» i 2010, hvor han fikk med seg et stjernelag av actionhelter på rollelisten. Det melder Hollywood Reporter.

Jason Statham, Jet Li, Dolph Lundgren, og Stallone sjøl var med i filmen, og selveste Arnold Schwarzenegger gjorde en bitteliten gjesteopptreden.

Webb saksøker Stallone og The Expendables' manusforfatter David Callahan fordi han mener manuset er svært likt et han selv forsøkte å selge til studioer i Hollywood fra 2006 til 2009.

-Kopierte manus

«The Cordoba Caper» heter Webbs manus, som han mener har den samme skurken, et handlingsforløp om leiesoldater og den samme åpningssekvensen som også finnes i «The Expendables».

- Det er ingen tvil om at Stallone og/eller Callahan hadde tilgang til, og kopierte deler av manuset som hadde kopirett, står det i søksmålet ifølge Hollywood Reporter.

Webb ønsker et ukjent beløp i oppreisning, og en kjennelse som stopper eventuelle overtredelser i oppfølgeren til «The Expandables», som er i forproduksjon nå.

Produsentene av «The Expandables» droppet tidligere i år et planlagt søksmål mot 23. 322 personer som ulovlig har lastet ned filmen. Selskapet Nu Image planlegger likevel å fortsette kampen mot pirater senere, skriver Hollywood Reporter.

«The Expendables» hadde premiere i Norge for om lag et år siden og fikk lunken mottakelse av VGs anmelder.

I REGISTOLEN: Sylvester Stallone på settet til «The Expendables». Foto: Euforia Film

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder