Amy Schumer blant flere hundre arresterte i Kavanaugh-demonstrasjon

Hollywoodstjerne Amy Schumer og hennes «I Feel Pretty»-kollega Emily Ratajkowski er blant de over 300 arresterte i demonstrasjonen mot innsettelse av Brett Kavanaugh i høyesterett.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

Politiet på Capitol Hill, der blant annet høyesterett ligger, opplyser ifølge Variety at de totalt arresterte 302 demonstranter i to ulike senat-bygninger.

ARRESTERT: Amy Schumer blir ledet bort fra Hart Senate-bygningen på Capitol Hill natt til fredag. Foto: ALEX WONG / GETTY IMAGES NORTH AMERICA

På flere bilder og videoer fra demonstrasjonen, kan man se skuespillerne Amy Schumer og Emily Ratajkowski i rekken av mennesker politiet har stilt på rad. Ratajkowski forteller også om arrestasjonen på sin Instagram-profil.

DEMONSTRANTER: Amy Schumer og Emily Ratajkowski (delvis skjult bak Schumer) i rekken av demonstranter oppasset av politiet. Foto: ALEX WONG / GETTY IMAGES NORTH AMERICA

les også

Nå venter alle på denne trioens Kavanaugh-svar

«I dag ble jeg arrestert mens jeg demonstrerte mot nominasjonen av Brett Kavanaugh til høyesterett.», skriver hun.

Modellen og skuespilleren skriver at det å stemme inn Kavanaugh er en «beskjed til kvinner i dette landet om at de ikke teller. Jeg krever en regjering som anerkjenner, respekterer og støtter kvinner på lik linje med menn.»

Foto: Manuel Balce Ceneta / TT NYHETSBYRÅN

Også Schumer delte bilder fra demonstrasjonen og arrestasjonen på sin Instagram.

«Dette i dag, så #ERA», skriver hun.

ERA er en forkortelse for Equal Rights Amendment som er et foreslått grunnlovstillegg som krever at ingen skal kunne få sine rettigheter innskrenket på grunnlag av kjønn.

Tusenvis av kvinner demonstrerte i Washington torsdag. «Kvinner må bli hørt» sto det på flere av plakatene de holdt fram da de marsjerte fra en domstol i hovedstaden til høyesterettsbygningen, ifølge NTB.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder