Norske Mahek er stjerne i Bollywood

Den første store rollen var i en indisk kopi av «Alle elsker Mary».

Tormod Halleraker
ARTIKKELEN ER OVER 14 ÅR GAMMEL

Sist uke begynte Oslo-jenta Mahek Chahal (24) innspillingen av thrilleren «Two».

- Det blir seks ukers opptak i Cape Town, før jeg skal til India og London for å gjøre hovedrollen i enda en thriller, som heter «Stranger», sier Mahek Chahal.

Chahal er født og oppvokst i Oslo med foreldre som emigrerte fra Punjab til Norge. Da hun var ferdig med videregående bestemte hun seg for å lære hindi og flytte til Bombay for å satse på filmen.

- Man må ha litt av alt for å lykkes i Bollywood. Det holder ikke at man er penest og danser best, personlighet, flaks og hardt arbeid er avgjørende. Jeg er en «go-getter», sier hun på telefon fra Bombay.

- Var det ikke vanskelig å få filmroller uten å kunne språket skikkelig?

- Det tok et år med modell- og reklameoppdrag før det løsnet. Dessuten har jeg gått på danseskole, dramaskole og skole for å lære riktig uttale. Det vanskeligste var faktisk å få øvet meg på hindi, alle snakker jo engelsk her.

- Hvorfor bestemte du deg for å søke lykken i Indias svar på Hollywood?

- I 1998 vant jeg missekonkurransen Miss Movie International i London. Premien var en tur-retur-billett til Bombay, og anledning til å bli introdusert for viktige personer i filmbransjen.

- Hvordan opplevde du kulturkollisjonen?

- Først tenkte jeg at jeg aldri kom til å bo her. Men det er ikke sånn at man må gå i indiske klær, Bombay skiller seg ut fra resten av India ved å være mer vestlig. Filmindustrien gjør at det er mye glamour og fashion, forklarer hun på en blanding av norsk og engelsk.

- Etter å ha bodd her så lenge hender det at det er noen norske ord jeg ikke kommer på, unnskylder hun seg.

- Hva sa foreldrene dine da du ville bli skuespiller i India?

- Familien fikk sjokk. På den ene siden ville ikke mamma og pappa at barna deres skulle bli for norske, samtidig var de redde for at jeg kom til å møte feil folk her nede. Men nå som de skjønner at jeg klarer meg godt, får jeg oppbacking og støtte fra både foreldre og søsken.

- Tjener du godt på filmrollene?

- På det nivået jeg er nå, tjener jeg ganske mye. Også fordi filmene fører med seg andre oppdrag, som for eksempel show der man danser og fremfører sangene fra filmen. Dessuten har jeg gjort rundt 40 TV-reklamer.

- Hva liker du best ved livet i Bollywood?

- Å drømme meg bort til en rolle som er langt fra hverdagen. Det er slitsomt underveis, men utrolig tilfredsstillende når filmen er ferdig.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder