HVOR MANGE FILMKJENDISER KAN DU NAVNET PÅ: Et utvalg av alle skuespillerne og regissørene fra verden rundt som hyllet Cannes-festivalen på 70-årsdagen. Vår egen Liv Ullmann godt synlig i rødt helt i front. Foto: Alberto Pizzoli AFP

Sjekk lagbildet: Superstjernesamling hyllet Cannes

CANNES (VG) - Ikke mindre enn 113 celebriteter fra filmverdenen var samlet på lagbilde for å feire Cannes-festivalens 70-årsjubileum. Midt iblant dem sto vår egen Liv Ullmann.

  • Øystein David Johansen

Artikkelen er over tre år gammel

Cannes-festivalen slår virkelig på stortromma for å feire sitt eget 70-årsjubileum. Tirsdag kveld er det stor festmottagelse i festivalpalasset i Cannes. Tidligere i dag viste festivalen bruste festivalen kraftig med fjærene. Ikke mindre enn 113 filmstorheter hadde festivalsjef Thierry Fremaux klart å tromme sammen, og han fikk tatt alle med på et felles «lagbilde».

På første rad satt en rekke tidligere gullpalmevinnere, blant dem Michael Haneke (som også deltar i år med «Happy End»), Jane Campion, Bille August og Ken Loach.

Norsk nytt fra Cannes: Kjemper om slaget om Narvik

TIDLIGERE OG NÅVÆRENDE JURYPRESIDENT: Liv Ullmann var leder for Cannes-juryen i 2001. Her hilser hun hjertelig på årets president Pedro Almodóvar. Foto: Alberto Pizzoli AFP

Tidligere jurypresidenter og medlemmer var også til stede, og blant dem vår egen Liv Ullmann. Hun hadde æren å være jurypresident i 2001, og sto på rad med Nicole Kidman (som er med i hele fire filmer under årets festival), Isabelle Huppert og legenden Claudia Cardinale, som pryder årets filmplakat og som var jurymedlem i 1993.

Les også: Norske prinsesse Leia er i Cannes

TEGNER OG FORKLARER: Will Smith diskuterer med gutta, Colin Farrell og Christoph Waltz. Foto: Regis Duvignau Reuters

Will Smith, Pedro Almodóvar, Uma Thurman var noen av representantene for årets juryer som fikk være med på bildet. Men man hadde også klart å hanke inn tidligere vinnere av skuespillerkategoriene.

Kirsten Dunst (beste skuespiller 2011), Christoph Waltz (beste skuespiller 2009), Benicio del Toro (beste skuespiller 2008) var bare noen av dem. I tillegg hadde man en lang rekke andre gjester som på en eller annen måte har en tilknytning til filmbyen: Oliver Stone, Diane Kruger, Elle Fanning, Charlize Theron, Marion Cotillard, Adrien Brody og mange flere.

STJERNELAG: Charlize Theron i midten, til venstre Bernice Bejo og Juliette Binoche til høyre. Bak skimter vi den franske stjernen Marion Cotillard. Foto: Thibault Camus AP

Filmbyen feirer, men samtidig har gårsdagens grusomme terroraksjon i Manchester lagt en ekstra demper på filmbyen. Tirsdag ettermiddag sto Cannes stille i ett minutt for å hylle ofrene, og det voldsomme ståket som preger byen i festivaldagene var plutselig borte for en stakket stund. Sikkerhetstiltakene som allerede var svært omfattende latet også til å være ytterligere skjerpet i døgnet etter tragedien i Manchester.

GODE VENNINNER: Britiske Tilda Swinton med sørafrikanske Charlize Theron. Begge to har vunnet Oscar. Foto: Alberto Pizzoli AFP

Les også

Mer om

  1. Filmfestivalen i Cannes

Flere artikler

  1. Sjekk lagbildet: Superstjernesamling hyllet Cannes

  2. Pluss content

    Ullmann sa nei til Matt Damon - angrer

  3. Colin Farrell eneste hane i kurven i Coppola-film: – Jeg ble bortskjemt!

  4. Marion Cotillard (41) i trekant-film i Cannes - vil ha flere kvinnelige motspillere

  5. Jublende glad svenske vant «Gullpalmen» i Cannes

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder