I KJEMPEFORM: Colin Farrell fleipet og showet under pressekonferansen for «The Beguiled» i Cannes. Foto: Alberto Pizzoli AFP

Colin Farrell eneste hane i kurven i Coppola-film: – Jeg ble bortskjemt!

CANNES (VG) Den irske skuespilleren er omringet av sterke kvinner, portrettert av superstjerner i filmen «The Beguiled». Colin Farrells favorittinnspilling noen sinne.

Publisert:

50-åringen er i Cannes med sin andre film «The Beguiled», om en skadet nordstatssoldat som blir tatt inn, skjult og hjulpet på en kristen pikeskole i Virginia mot slutten av den amerikanske borgerkrigen i 1864. Det sparker i gang store konflikter ved hjemmet, med forelskelse, hat og intriger som noen ingredienser.

Cannes feiret 70 år i går: Sjekk lagbildet!

En skikkelig stjernetung liste spiller kvinnene på hjemmet, og alle deltok på pressekonferansen i Cannes onsdag: Nicole Kidman (spiller bestyrerinnen på hjemmet), Kirsten Dunst, og Elle Fanning.

VG traff norske prinsesse Leia i Cannes!

STJERNELAG: Nicole Kidman og Colin Farrell er to av stjernene som fronter Sofia Coppola (t.h) sin nye film «The Beguiled». Foto: Alberto Pizzoli AFP

Farrell var altså eneste hane i kurven, noe den irske sjarmøren slett ikke mislikte.

– Jeg vokste opp med tre fantastiske, smarte, snille og sterke kvinner i mitt liv: Min mor og mine to søstre. Så det å være omringet av så mange utrolige kvinner, talentfulle, smarte, flotte, søkende, var fantastisk for meg. Jeg ble bortskjemt!

– Jeg har holdt på lenge nå, men dette var den mest fantastiske innspilling jeg har vært på. Man vet aldri hva det resulterer. Det kan bli bra, dårlig, det er ikke alltid det har noe med saken å gjøre. Jeg har bare jobbet med to kvinnelige regissører på film, Liv Ullmann og Sofia Coppola.. Ah, er det flere kommer jeg til å bli drept nå, sa skuespilleren fra scenen.

Les fra Cannes: To store prosjekter om Narvik-slaget planlegges

SPILLER «YANKEE»: Colin Farrell fikk beholde sin irske aksent når han spiller yankee-soldat i «The Beguiled». Her sammen med Kirsten Dunst. Foto: UNIVERSAL

Farrells karakter er den som kommer inn og lager konflikter i kvinnekollektivet, selv om han ligger hardt skadd.

– Når alle er stengt inne på denne måten, skjer det noe uansett. Colins karakter er tilfeldigvis den utløsende faktor. En ny dynamikk oppstår når han kommer inn, sier Kirsten Dunst, før Farrell bryter inn:

– Jeg hadde faktisk ei jente som kalte meg «ødeleggeren» en gang!

Filmen er en nyinnspilling av en film med Clint Eastwood fra 1971 med samme navn. Men Sofia Coppola har gjort et drastisk grep:

– Driver man med nyinnspillinger eller hva man vil kalle det, er man nødt til lage en egen versjon. Den første filmen er fortalt fra mannens synspunkt. Jeg synes det var spennende å snu det hele, og fortelle det fra kvinnenes perspektiv, og også utforske gruppedynamikken.

NYINNSPILLING: Kirsten Dunst, Colin Farrell, Nicole Kidman og Elle Fanning er alle med i «The Beguiled», med handlingen satt i 1864. Foto: Valery Hache AFP

Her kan du lese mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder