VIL HJELPE ANDRE KVINNER: Amber Heard skriver til kvinnene som blir ofre for vold i nære relasjoner. Her fra den røde løperen på Glamours Women of the Year Award i Los Angeles i november. Foto: Mario Anzuoni Reuters

Amber Heard med støtteerklæring til voldsofre

Skuespilleren antyder i brevet at hun har opplevd vold i nære relasjoner, selv om hun trakk voldsanklagene mot eksmannen Johnny Depp tidligere i år.

Maiken Svendsen
ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Amber Heard søkte om skilsmisse fra Johnny Depp i mai i år. Kort tid etter det la Heard ut et bilde av blåmerker i ansiktet som hun mente eksmannen sto bak. Dermed ble Depp ilagt besøksforbud.

I august trakk Heard voldsanklagene, og eksparet inngikk forlik i skilsmissesaken. Nå skriver Heard til sine «søstre i stillhet» i et åpent brev i Porter Magazine.

Husker du? Heard slapp fengsel

«Du er ikke alene. Muligens så lider du alene, bak lukkede dører, men du er ikke alene. Du trenger å vite det. Jeg vil minne deg på den styrken du har, og den styrken kan ganges med antall kvinner som står bak deg i stillhet. En sannhet som gjorde at jeg klarte å bryte gjennom dørene jeg selv sto bak en gang.» skriver hun ifølge Huffington Post.

Skuespilleren skriver videre at hun ble oppdratt til å være selvstendig, og at hun ikke ønsket å være avhengig av noen.

«Jeg følte aldri at noen ville eller kunne redde meg, så naturligvis mislikte jeg å bære «offer»-merkelappen», skriver hun.

Bakgrunn: Den bitre striden med eksen (krever innlegg)

Ifølge kjendisnettstedet TMZ så skal Depp betale 6,8 millioner dollar til Heard etter skilsmissen. Disse vil hun donere til to veldedige organisasjoner, men da Depp donerte pengene direkte til de veldedige organisasjonene mente hun han prøvde å unngå skattereglene.

Denne avtalen inneholder en taushetserklæring som forutsetter at Heard ikke snakker om forholdet, ifølge TMZ. Om advokatene til Depp mener Heard bryter den med dette brevet, selv om det ikke nevner navn, så vil hun ikke få utbetalingen.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder