KOLLEGER: Regissør Darren Aronofsky og Natalie Portman på filmfestival i september. Portman har fått tilbake sin opprinnelige fasong. Foto: AP

KOLLEGER: Regissør Darren Aronofsky og Natalie Portman på filmfestival i september. Portman har fått tilbake sin opprinnelige fasong. Foto: AP

Regissøren engstelig for radmager Portman

(VG Nett) Regissør Darren Aronofsky (41) likte ikke at Natalie Portman (28) gikk ned så mange kilo under innspillingen av «Black Swan».

ARTIKKELEN ER OVER ÅTTE ÅR GAMMEL

«Black Swan», hvor israelskfødte Natalie Portman spiller ballettdanser, ble spilt inn i fjor. 28-åringen er fortsatt sylslank, men på langt nær så mager som under den krevende innspillingen. Nå betror regissøren til TV-showet «Access Hollywood» at han bekymret seg for filmens hovedrolleinnehaver - nettopp fordi hun tok rollen så alvorlig. Til slutt måtte han trygle henne om å spise.

- Disse danserne blir virkelig, virkelig tynne, sier Darren Aronofsky om ballettbransjen og Portmans iherdige trening for å skaffe seg en «ballettdanser-kropp».

SYLSLANK: Natalie Portman på et bilde fra etter innspillingen i fjor. Foto: AFP

- Det kom til et punkt hvor jeg så på ryggen hennes og tenkte at hun var radmager. Jeg måtte beordre henne til å spise, og jeg sørget alltid for at hun hadde mengder med mat i traileren sin, forklarer regissøren.

Over på et blunk

Portman innrømmer selv at hun ble i tynneste laget. Hun var glad da innspillingen omsider var over, og hun kunne gå tilbake til en normal livsstil.

- Dagen etter at vi var ferdige, tenkte jeg bare «pasta, pasta, pasta». Ingen trening. Det skjedde på et blunk. Jeg var klar til å forlate ballettlivet, forteller Portman.

Hun er glad for at hun slapp å spille inn enkelte scener på nytt - noe som ofte er vanlig - etter at de hadde rundet av.

- Jeg hadde ikke klart å komme inn i de samme kostymene igjen, forsikrer skuespilleren, også kjent fra filmer som «Closer», «Star Wars» og «Søstrene Boleyn».

Se utvalgt filmografi for Portman

«Black Swan» har verdenspremiere i desember, men det norske kinopublikumet må vente til februar før de får se Portman danse på lerretet.

Forelsket seg

Det var for øvrig under innspillingen av «Black Swan» at Portman forelsket seg i motspilleren, ballettdanseren Benjamin Millepied (33), som også har koreografert den psykologiske filmthrilleren.

Paret har til nå ligget lavt i terrenget. Da filmen hadde førpremiere under Filmfestivalen i Venezia i september, var begge to til stede, men de holdt avstand til hverandre da pressen var i nærheten.

ROLLEBILDE: Natalie Portman i rollen som nedbrutt ballettdanser i «Black Swan». Foto: AP

FLERE NYHETER PÅ RAMPELYS

FÅ UNDERHOLDNINGSNYHETER PÅ FACEBOOK

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder