SAVNER RASERI: Donald Trump mener Disney's stjerne også bør få kritikk da han fikk det Foto: Pontus Höök VG

Trump kaller Disneys «Frost»-stjerne for Davidstjerne

I helgen ble Donald Trump beskyldt for antisemitisme etter at han brukte en stjerne i et bilde mot Hillary Clinton. Nå lurer han på hvorfor ikke Disney møter samme kritikk for «Frost»-stjernen.

  • Maiken Svendsen

Artikkelen er over tre år gammel

Republikaneren og mangemilliardæren måtte lørdag endre en sekskantet-stjerne til en sirkel i et Twitter-bilde han lagde til Hillary Clinton. I stjernen hadde han skrevet «tidenes mest korrupte kandidat».

Da Trump oppdaget at Disney hadde laget «Frost»-klistremerkebok med stjerne på omslaget, tok han til Twitter og etterlyste raseriet.

HVOR ER RASERIET?: Trump er ikke nådig mot Disney på twitter Foto: Skjermbilde Twitter

Blant dem som ikke kunne unnlate å spøke med Trumps siste utsagn, er motkandidat Hillary Clinton. Hun linker til tweeten hans og lager sin egen versjon av en sang fra filmen: «Vil du bygge en stråmann».

Raser på Twitter

Det er ikke første gangen denne uken Trump raser mot Clinton på det sosiale mediet. På mandag denne uken raset den forventede presidentkandidaten mot at FBI ikke anbefalte tiltale mot Clinton etter e-postskandalen.

I juni mente avisen Washington Post at Trump angrep amerikanske verdier i sine tweets. Avisen skrev da at Trump hadde nådd et nytt bunnpunkt.

I februar retweeten den omstridte presidentkandidaten et sitat fra fascistlederen Benito Mussolini. Tweeten skal ha stammet fra en robot som siden desember har tvitret hundrevis av sitater til Trump i håp om at et skulle bli plukket opp.

Les også

Mer om

  1. Disney

Flere artikler

  1. Clinton og Trump i Twitter-krig

  2. Splitter USA: Se hvor forskjellige Trump og Clintons følgere i sosiale medier er

  3. Trump flyr til Mexico for privat møte med presidenten

  4. Sanders slo Clinton i West Virginia

  5. Trump: – Jeg trenger ikke å være så snill lenger

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder